berita

[VIDEO] Lepas Duduk ICU 13 Hari, Keluar-Keluar Terus Menari Dengan ‘Frontliners’ Memang Supporting Habis!

May 4th, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Foto: Tangkap layar video

Seorang pengguna TikTok berasal dari negara Indonesia, dikenali sebagai Fahmi Aditian berkongsi beberapa video semasa mendapatkan rawatan di hospital setelah disahkan positif Covid-19.

Bahkan, menerusi video yang dikongsi dia juga sempat berkongsi pengalamannya berdepan dengan virus itu yang secara tidak langsung memberikan kesedaran kepada masyarakat akan bahayanya virus itu.

Sempat menari

Foto: Tangkap layar video

Tidak berakhir di situ, apa yang lebih melucukan apabila dia sempat berkongsi aktivitinya menari bersama petugas barisan hadapan (frontliners) yang lengkap memakai peralatan perlindungan diri (PPE). Ujar lelaki ini, walaupun mereka (frontliners) penat dalam menjaga kesemua pesakit namun, mereka tetap komited dengan tugas yang diamanahkan dan memberikan perkhidmatan yang terbaik.

Berbicara lebih lanjut, lelaki ini turut mendoakan supaya petugas barisan hadapan ini terus diberikan ganjaran pahala yang tinggi berikutan sanggup berkorban masa dan merisikokan diri mereka bagi memastikan para pesakit sembuh seperti biasa. Difahamkan, sebelum ini, dia telah dimasukkan ke wad kritikal Unit Rawatan Rapi (ICU) selama 13 hari.

Aku sayang korang, maaf selama 13 hari di ICU aku banyak menyusahkan.

Pada masa yang sama, lelaki ini turut meminta doa daripada orang ramai supaya dia kembali sembuh seperti sedia kala dan boleh menyamput perayaan Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma tidak lama lagi.

Video penuh:

@fahmimomoIya iya sus ini terakhir kita TikTokan, alhamdulillah aku membaik dan mau pindah kamar biasa. Maaf aku merepotkan kalian kemarin” ???? Cari Pacar Lagi Koplo – metzbellamy

Semoga cepat sembuh!

Sumber: Fahmi Aditian

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×