berita

[VIDEO] Pasangan Baru Kahwin Gigil Nak Salam, Siap Main Tarik-Tarik Tangan..Sweetnya!

February 24th, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Tidak dinafikan hari pernikahan merupakan hari bersejarah buat semua pasangan bercinta setelah menjalin cinta sejak sekian lama. Saat pasangan sah bergelar suami isteri, pasti akan ada acara membatalkan air sembahyang walaupun ianya bukanlah perkara wajib.

Di TikTok satu pasangan berasal dari Indonesia menjadi viral selepas video mereka dilihat mengigil-gigil ketika acara tersebut berlangsung. Alahai malu-malu kucing gitu!

Malu-malu kucing

Menerusi sebuah video yang dikongsi di TikTok, kelihatan pasangan pengantin yang baru lepas diijabkabul masih lagi malu-malu. Kedua mempelai ini kelihatan menggigil untuk bersalaman dan menyerahkan mahar. Lebih menarik perhatian apabila pasangan ini kelihatan kekok cuba menarik narik kembali tangan apabila tangan dihulurkan.

Walau bagaimanapun, keluarga memberi dorongan untuk mereka bersentuhan buat pertama kalinya. Lebih-lebih lagi apabila banyak mata-mata memandang termasuk juru foto yang merakamkan saat indah dan bersejarah itu.

Kekok bersalaman

@butuhdibimbingBalas @rikaaaits ini kaa mentahannya, abaikan suara aku yahh, perdana ngeliat ginian reall #fyp? #fyp??viral #MulaiDari100 #fyp #jarofheartschallenge? original sound – Calonistripengusahasholeh

Video berdurasi kurang dari seminit ini mendapat ratusan komen yangb rata-ratanya memuji pasangan ini yang menjaga batas pergaulan sebelum hari pernikahan. Menurut rakan yang berkongsikan video ini, suami rakannya merupakan seorang ustaz dan masing-masing tidak keluar berdua-duaan sebelum hubungan mereka halal.

Pakaikan kasut kepada isteri

@butuhdibimbingWaktu di acara ituu aku bener2 iri sumpah, di bacain Al-Mulk ayat 1-akhir. #fyp? #fyp??viral #nikahmuda? original sound – Arvian Dwi

Lebih terharu apabila suami rakannya membacakan surah Al-Mulk sesudah majlis pernikahan selesai. Malah pengantin lelaki turut dilihat memakaikan kasut kepada pengantin perempuan. Walaupun pada awalnya agak malu bersalaman, namun akhirnya mereka berpegangan tangan seperti tidak mahu melepaskan. Rata-rata di ruangan komen memuji pasangan ini dan mendoakan agar kekal sampai ke syurga.

Sumber : Belimbing

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×