berita

[VIDEO] Pelajar Buat Surprise Bagi Hadiah ‘Rare’ Dekat Cikgu Sebagai Tanda Perpisahan Bikin Netizen Sebak

December 1st, 2019 | by Shira
Video Popular

Guru merupakan golongan yang dipandang tinggi dalam masyarakat kerana bakti dan ilmu yang dicurahkan mereka untuk mendidik anak bangsa. Pengorbanan dan jasa mereka memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Terbaru, seorang pengguna Twitter, Sabrina ada berkongsi video surprise yang dilakukan olehnya dan rakan-rakan kelas sempena hari terakhir guru mereka di sekolah tersebut memandangkan gurunya itu akan berpindah dan berkhidmat di sekolah lain.

Kenagan terakhir

Menurut Sabrina, dia dan rakan sekelasnya yang lain telah mengumpulkan sejumlah wang untuk membelikan hadiah kepada guru tersebut sempena hari terakhir gurunya itu mengajar di sekolah berkenaan.

Menerusi rakaman video yang dimuat naik gadis itu, terpancar wajah kegembiraan Cikgu Zahar dan terharu melihat kesungguhan serta effort yang ditunjukkan oleh para pelajarnya. Guru ini juga tidak putus dengan senyuman sambil membuka hadiah yang diterimanya. Walau bagaimanapun, Cikgu Zahar juga dilihat cuba menahan daripada mengalirkan airmata kerana terlalu sebak.

Paling banyak kenangan

Tiba-tiba mata berhabuk

Rata-rata netizen terharu melihat perkongsian daripada gadis ini yang menunjukkan kesungguhan dan penghargaan mereka buat guru ini. Reaksi yang ditunjukkan oleh Cikgu Zahar betul-betul mengundang sebak.

Sumber: Sabrina