berita

‘Sama-Sama Jaga Suami Kita..’ – Jadi Isteri Kedua, Pengantin 18 Tahun Teruja Naik Pelamin Dengan ‘Madu’

March 20th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Kalau dah jodoh tak kemana! Itulah ungkapan yang paling sesuai menggambarkan kisah seorang gadis ini apabila dia sudah disunting menjadi isteri orang walaupun usianya masih muda.

Video perkahwinan gadis yang dikenali dengan nama Aliya Mysara itu telah viral di media sosial sehingga menarik perhatian netizen.

Jadi isteri kedua

Aliya Mysara yang berusia 18 tahun memaklumkan dirinya sudah sah menjadi isteri kedua kepada seorang lelaki yang berumur 34 tahun. Lebih menjadi tumpuan apabila netizen turut melihat gadis itu telah ‘bersanding’ sekali bersama madunya yang berusia 26 tahun di atas pelamin.

Bukan itu sahaja, mereka turut mengenakan busana pengantin yang sedondon, memang sporting habis lah! Jarang tau kita tengok pasangan madu naik pelamin sekali. Sementara itu, gadis ini berharap agar dia dan madu dapat menjaga suami mereka dengan sebaiknya selain meminta orang ramai mendoakan kebahagiaan buat mereka bertiga.

Dua-dua isteri naik pelamin

@aliyamysara3maduku? ##fpy ##terengganukite ##johorbahru ##kawinpkp? original sound – Alfasubagio – alfasubagio

‘Doa yang terbaik untuk kami’

@aliyamysara3Yaa 18 tahun, maduku 26 Tahun, Suami 34 tahun. Doa yg terbaik untuk kami??? semoga kami bahagia hingga akhir ayat??##fpy ##pengantinpkp2021? bunyi asal – AliyaMysara

Sama-sama jaga suami

@aliyamysara3Kita sama-sama jaga suami kita insyaAllah amin????? ##fyp? ##fypp ##pfyp? ##terangganutrip ##johor ##kitabaikramaiorangsayang? bunyi asal – AliyaMysara

Alhamdulillah…

Perkongsian tersebut telah mendapat pelbagai respon daripada netizen yang rata-rata turut menumpang gembira dengan perkahwinan tersebut. Malah tidak kurang juga ada yang mendoakan agar ketiga-tiga mereka hidup sebagai sebuah keluarga yang sakinah, mawaddah dan warahmah.

Sumber: Aliya Mysara

SKIP THIS AD ×