berita

[VIDEO] Selalu Tolong Jaga Anak Bila Perlu, Wanita Syukur Ada Pengasuh Sebaik ‘Kak Mala’

April 22nd, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Foto: Tangkap layar video

Berbeza bangsa dan agama bukan penghalang untuk seseorang itu berbuat kebaikan. Di Tiktok, seorang wanita memuat naik beberapa video penghargaan kepada ‘kawannya’ berbangsa India yang sudi menjaga anaknya.

Sahabat berbeza bangsa

Foto: Tangkap layar video

Dakwa Nueha Ariffin, wanita berbangsa India yang dikenali sebagai Mala sering kali membantu menjaga anaknya ketika dia memerlukan bantuan.

Aku bersyukur dapat kawan sebaik Kak Mala ni, anak-anak aku semua rapat dengan dia. Harini Walip tiada orang mengasuh pagi-pagi ibu nak kena pergi hospital sekejap. Dia la tukang mengasuh bila perlu.

Bercerita lebih lanjut, wanita ini menceritakan wanita itu telah mengasuh anak-anaknya bermula dengan anak sulung sehingga anak kedua dan menerusi video yang dikongsi dapat dilihat anaknya sama sekali tidak janggal apabila ditinggalkan bersama pengasuhnya.

Pada masa yang sama, dia sempat berjanji sama sekali tidak akan melupakan jasa-jasa sahabatnya yang banyak membantu selama ini.

Walaupun berbeza agama, tapi hati dia memang baik. Suka bantu orang susah, dia lah kakak yang baik susah senang aku dia bantu. Aku berjaya nanti tak akan pernah lupa jasa-jasa baik dia dekat aku dan anak-anak. Love tou Kak Mala.

Video penuh:

@nuehaariffinXkira apa agama sekali pon.. kita Baik ngn orang , orang pon akn baik ngn kita..? ##fyp ##foryou ##fypgakni? bunyi asal – ?????? ??????? – ??™????????????™???

@nuehaariffinKasih sayang ank kecil kt untie mala dia? ##fyp ##foryoupage ##fyp? ##fypgakni ##fypdongggggggg ..? original sound – SeptiKurniawan?

Sumber: Nueha Ariffin

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×