berita

[VIDEO] Setia Tunggu Luar Wad, Kanak-Kanak Sedih Bila Doktor Beritahu ‘Ibu Dah Tak Dapat Diselamatkan..’

April 10th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Bagi mana-mana individu yang bergelar anak, kehilangan ibu bapa menjadi saat yang paling menakutkan dalam hidup mereka. Tak dapat digambarkan perasaan yang dilalui oleh kanak-kanak ini apabila terpaksa menerima hakikat bahawa ibu kandungnya telah pergi buat selama-lamanya.

Anak sedih ibu meninggal dunia

Kisah sedih ini dikongsikan di akaun TikTok oleh seorang wanita yang dikenali dengan nama Suryana. Menurut wanita ini, kakak sulungnya yang digelar ‘kak long’ telah menghembuskan nafas terakhir pada 7 April 2021 jam 3 pagi. Tetapi apa yang lebih meruntun hati apabila melihat keadaan anak bongsu daripada enam beradik sebak apabila mengenangkan pemergian ibu tercinta.

Berdasarkan video pendek itu kelihatan kanak-kanak perempuan yang dikenali dengan nama Nia ini berada di luar hospital sambil menunggu doktor membuat pemeriksaan terhadap ibunya. Ketika itu, dia langsung tidak mengetahui apa-apa tetapi tidak lama kemudian, doktor memaklumkan bahawa ibunya tidak dapat diselamatkan dan disahkan meninggal dunia. Sebaik sahaja mendengar berita mengejutkan itu, Nia dikatakan tidak dapat menahan sebak dan terus menangis.

Arwah kak long menghidap kencing manis, baru keluar wad operate kaki. Dua tiga hari tiada selera makan. Malam semalam kekejangan terus tak sedarkan diri. Tak lama hospital maklumkan arwah dah tak ada.

Al fatihah

@suryana_89Al-fatihah bukak kaklong?? original sound – suryana


Dalam video lain, Suryana menyifatkan arwah seorang kakak yang sangat baik, bertanggungjawab dan penyayang. Malah, mereka sekeluarga juga telah menganggap arwah sebagai ‘ibu kedua’ kerana sifat dan perwatakannya yang dikatakan sama seperti emak kandung mereka.

14 jam perjalanan, Alhamdulillah mak selamat sampai JB. Mak terkilan sebab tak dapat jumpa kak long. Dah setahun juga mak tak jumpa kak long disebabkan susah untuk rentas negeri. Al fatihah buat kak long.

Suryana juga berharap agar arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sebaknya..

@suryana_89Al-fatihah buat kaklong?? Allah Allah Aghisna – Nazwa Maulidia

@suryana_89? Allah Allah Aghisna – Nazwa Maulidia


Sumber: Suryana_89

SKIP THIS AD ×