berita

Wanita Menang Saman Rakan ‘Cancel’ Jadikan Pengapit Sebab Potong Rambut

May 9th, 2022 | by Hariz
Kini Trending

Seorang wanita berjaya menyaman rakannya sebanyak £656 (RM3,527) selepas mendakwa telah diketepikan daripada menjadi pengapit untuk majlis persandingan rakan tersebut akibat memotong rambut 3 hari sebelum majlis.

‘Tolong tarik diri’

Gambar sekadar hiasan

Memetik laporan Mirror UK, wanita yang diketepikan daripada menjadi pengapit itu bertindak membawa perkara tersebut ke mahkamah. Bekas pengapit tersebut dimaklumkan perlu menarik diri daripada menjadi pengapit 3 hari sebelum majlis kerana rambutnya tidak mengikut tema.

Menurut wanita itu, dia mengalami masalah kesihatan yang menyebabkan rambutnya gugur dengan banyak sebelum membuat keputusan untuk memotong rambut. Dia telah memaklumkan perkara tersebut kepada pengantin tentang rancangannya itu 2 minggu sebelum memotong, namun hanya diberikan maklum balas 3 hari sebelum majlis.

Tambahnya lagi, respon yang diterimanya amat tidak mendorong.

Tolong tarik diri dari menyertai perkahwinan saya.

Saman jumlah kerugian

Gambar sekadar hiasan

Susulan respon tersebut, wanita itu menghantar invois kepada pasangan pengantin itu yang menyatakan harga 3 busana berbeza serta upah ubah suai, dan kasut-kasut yang telah diberli menggunakan duitnya sendiri untuk majlis itu. Apabila invois tersebut tidak diendah, wanita tersebut membuat keputusan untuk mengambil tindakan undang-undang.

Perbicaraan di mahkamah memberi peluang untuk kami berdua menceritakan sisi masing-masing. Saya tak mahu menceritakan dengan terlalu mendalam, tapi ianya mengambil lebih kurang 15 minit. Mereka tidak memberikan keputusan terus, ianya mengambil masa sehingga 90 hari,

Saya tunggu, dan tunggu. Pada 5 Mei saya dapat keputusan. Saya menang!

Sumber: Mirror UK

SKIP THIS AD ×