berita

Yang Wajib Adalah Menutup Aurat – Respon Eja Shahril Selepas Dikecam Rekaan ‘Tudung Saji’ Muslimah

April 5th, 2017 | by Shafika
Isu & Kontroversi

ejas1

Baru baru ini telah berlangsungnya acara Asia Islamic Fashion Week 2017 yang bertempat di KLCC. Ramai pereka fesyen dari seluruh asia turun padang untuk memperagakan rekaan muslimah mereka. Antara yang turut serta dalam acara ini ialah seorang pereka fesyen yang agak femes di tanah air iaitu  Shah Rizal Irza Zulkiply atau lebih dikenali sebagai Eja Shahril.

Koleksi pereka Eja Shahril menjadi bualan ramai di Asia Islamic Fashion Week 2017  apabila 6 modelnya ditampilkan dengan gaya solekan putih melepak bersama tudung saji. Fuhh rare betul. Ini perjelasan penuh dari pihak Eja Shahril sendiri.

Antara koleksi Eja Shahril yang ‘rare’

eja1eja2
eja4eja3

Ini antara rekaan yang menjadi bualan ramai netizen. Sebenarnya Eja juga ada membuat rekaan lain yang bagi admin cukup cantik dengan konsep Ikan Betta. Kalau korang tahu pun Ikan Betta merupakan ikan tercantik di dalam banyak banyak ikan. Cuma konsep ini agak unik sebab rasa tak puas tengok. Betul tak?

Asalkan menutup aurat – Eja

Melalui penjelasan pihak Eja kepada Astro Awani, beliau berpuas hati dengan fesyen muslimahnya kali ini. Tambah beliau, hijab itu tidak wajib. Apa yang wajib adalah tutup aurat. Ada betulnya juga kan? Apa apa pun tahniah buat Eja Sharil kerana berani membuat kelainan yang membuka mata semua orang. Fuhh!

Sumber : Astro Awani, Eja Shahril

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×