berita

16 Khasiat Minum Rendaman Air Kacang Bendi Setiap Hari

March 27th, 2018 | by Amat
Kini Trending

Ramai antara kita tidak tahu kacang bendi merupakan sayuran semula jadi yang banyak khasiat. Malah, sayur ini mampu merawat kencing manis dan dapat mengekalkan keremajaan kerana ianya mengandungi antioksidan. Kita sering melihat kacang bendi ini dimasukkan dalam masakan gulai dan kari, ini bertujuan untuk memekatkan kuah dan memberi khasiat dalam masakan.

Pengguna Facebook, Mayee Nazrich berkongsi khasiat kacang bendi setelah melihat seorang datuk berusia 86 tahun masih kuat dan cergas mengerjakan hasil tanaman. Ini rahsianya yang perlu anda tahu dan cuba untuk kekal sihat dan cergas.

Atuk 86 tahun tapi masih kuat

Lelaki ini telah menemu ramah seorang datuk berusia 86 tahun ketika pulang ke kampung. Ternyata atuk ini mampu mengerjakan hasil ternakan dan ladang seluas 5 hektar. Malah, dia juga tiada sebarang penyakit sejak mengamalkan minuman air rendaman bendi sejak berusia 30 tahun lagi.

Mudah je caranya

Juga dapat melembutkan kulit

Mengurangkan kekejangan sendi

Banyak khasiat dan kelebihan pada kacang bendi ini dan tidak ramai antara kita yang tahu terdapat 16 keistimewaan kacang bendi. Anda hanya memerlukan 2 batang bendi dihiris kecil dan direndam dalam air putih. Amalkan dalam masa 2 minggu untuk melihat kesan yang menakjubkan. Selamat mencuba.

Credit: Mayee Nazrich 

SKIP THIS AD ×