berita

7 Perkara Yang Menyebabkan ‘Pickuplines’ Canggih Korang Gagal…Kesian…

May 6th, 2016 | by Mastura
Make-It-Senang

darlie

Wah bukan main lagi kan korang sekarang ni, nak memikat guna pick up line je. Tak macam orang dulu-dulu bekias bagai nak rak. Tapi kami harap korang berbahagia dengan orang yang tersayang.

Tapi korang tau tak yang tak semua pick up line korang tu berjaya? Ada antara korang tu yang mungkin dikategorikan sebagai ‘FAIL’.

Jadi jangan risau sebab kami nak kongsikan apa punca sebenar kegagalan korang gunakan pick up line tu. Meh kami nak kongsi sikit ni.

1- Nafas berbau

ezgif.com-crop (1)

Jangan ambil mudah dengan masalah bau mulut sebab korang kan nak buat pick up line tu dengan insan yang korang nak try. So kalau baru buka mulut pun orang tu tak selesa macam mana nak ada perbualan yang panjang.

Masalah ni korang boleh je kurangkan dengan penggunaan Darlie Double Action sebab dia mampu memberikan korang kesegaran nafas yang berpanjangan. Korang pun tau kan, bau pudina yang segar memang membangkitkan aura positif dan keyakinan ketika kita bercakap.

So tak ada hal la nak buat pick up line banyak-banyak.

Selain Darlie Double Action , korang pun boleh dapatkan produk Double Action yang lain antaranya Darlie Double Action Enamel Protect (Strong Mint/Mild Mint), dan Double Action Multi Care.

2- Alamak, kuningnya gigi awak…

Screen Shot 2016-05-06 at 10.32.20 AM

(Sekadar gambar hiasan)

Wow kalau betul la gigi korang tu emas memang dah lama kami nak kikis, Eh! Gurau je.

Satu lagi punca pick up line korang gagal mungkin disebabkan warna gigi korang yang kuning keemasan tu. Cuba cek dekat cermin. Sebenarnya masalah gigi kuning ni berpunca daripada aktiviti merokok, genetik, dan pemilihan makanan dan ubat-ubatan.

So, korang boleh cuba Darlie All Shiny White yang berfungsi untuk mencerahkan gigi. Ianya dihasilkan dengan bahan istimewa sehingga dapat menghasilkan Darlie All Shiny White Charcoal Clean,Darlie All Shiny White Lime Mint,Darlie All Shiny White Enamel Care,Darlie All Shiny White Mineral Salt.

Lepas ni gigi putih dan nafas segar la, tak perlu nak risau nak buat pick up line.

3-  Anak & isteri anda melambai daripada jauh

ezgif.com-crop (2)

(Darlie Action Multi Care)

Ermm.. baru nak terfikirkan ayat pick up line, datang pula anak kecil korang diiringi oleh isteri. Tersentak sampai terus patah balik kedai runcit bila teringat isteri suruh beli Darlie Action Multi Care.

Kebaikan 8 dalam satu ni bukan sesuatu yang mudah untuk dijumpai. So apa korang rasa bila adanya semua penjagan dalam satu bekas. Cool kan?

So dengan 8 aksi seperti mengelakkan pembentukan plug pada gigi, menguatkan gigi, mengekalkan kesihatan gusi, menghilangkan bakteria pada gigi secara berkesan, menghalang pembentukan kaviti, membersihkan di celahan gigi serta memutihkan, lepas ni tak perlu nak buat pick up line dengan orang lain.

4- Kantoi gigi rosak

ezgif.com-optimize (5)

Ha satu lagi punca ni tak sanggup kami nak kongsi sebab rasa tiba-tiba teringat pulak waktu first time kena dulu. Tak boleh nak tidur malam rasanya sebab berguling-guling atas tilam menahan kesakitan.

Jadi kalau sedang mengalami sakit gigi jangan la cuba-cuba nak jual pick up line tu sebab nampak macam senyum kambing nanti korang pulak yang melepas nak cakap dengan awek tu.

Buat yang sering mengalami gigi yang sensitif, ngilu dan sebagainya korang cuba dapatkan Darlie Sensitive Whitening dan Darlie Sensitive Fresh. Kedua-dua fungsi didatangkan untuk mengurangkan rasa ngilu dan kesakitan gigi.

5- Gigi ‘Rongak’ kurangkan keyakinan

bridesmaidsteeth

Ni pun kadang-kadang jadi masalah besar ni. Tapi kalau korang tu gigi penuh lagi, baik jaga daripada sekarang sebelum terlambat. Nanti korang pulak yang hilang keyakinan.

Atasi juga masalah gigi rapuh dengan penjagaan kerap dan sentiasa pilih makanan yang boleh menguatkan gigi korang tu. Macam mana nak kuatkan gigi? Korang boleh makan makanan yang memberikan sumber kalsium pada tubuh dan yang paling penting kena gosok gigi. Tapi jangan la pulak makan makanan yang terlalu keras takut nanti gigi pecah.

6- Sisa cili di celahan gigi..cis malunya..Screen Shot 2016-05-04 at 11.28.32 AM

(Sekadar gambar hiasan)

Arghh..tak perasan pulak ada cili dekat celah gigi ni! Patut la pick up line tadi tak berkesan. Ni mesti sebab makan banyak tadi.

Ha jangan risau sebab dengan Darlie Enamel Protect korang makan apa pun pasti gigi korang dilindungi, sebab bila enamel korang dilindungi gigi korang akan kuat dan korang boleh kunyah makanan dengan tenang. Tak ada lagi la sisa cili di celahan gigi, pick up line pun confirm jadi.

7- BF crush anda tiba-tiba datang..

shcok giphy

Gila tak terkesima bila boyfriend kepada wanita yang korang suka tu datang serang hendap daripada belakang. Pheww..Pick up line entah kemana, silap-silap tersembur air yang diminum.

Tapi korang tak perlu risau, kalau senyuman korang tu dah menawan mesti awek tak pandang yang lain. Betul tak?

Atasi semua masalah kegagalan pick up line korang dengan Darlie..Nak free sample?

Lepas ni korang jangan risau lagi, dengan adanya Darlie semua masalah yang kami kongsikan tadi boleh diatasi dengan mudah dan semestinya kenalah konsisten untuk hasil yang menakjubkan.

Dengan Darlie korang boleh pilih mengikut masalah yang korang alami atau boleh ikut kesesuaian perasa yang korang inginkan.

Darlie datang dengan penuh bermanfaat buat korang sekeluarga dengan Darlie Double Action, Darlie All Shiny White, Darlie Sensitive, Darlie Double Action Enamel Protection, dan juga Darlie Multicare.

So kalau korang nak tau dengan lebih lanjut tentang Darlie ni boleh layari ke laman sesawang 

Ha! Ni ada berita baik untuk korang yang nakkan sampel percuma Double Action Multi Care, boleh cuba sendiri kebaikan 8 dalam 1.(klik sini)

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×