berita

Abby Abadi Bidas Peminat Kata Inai Haram

September 2nd, 2013 | by Ai
Lensa Insta

Abby Abadi 1

Semalam telah berlangsungnya majlis persandingan Abby Abadi atau nama sebenarnya, Arbaiyah binti Abdul Manan bersama pasangan, Muhammad Noor Farhan Che Bakar bertempat di Taman Melawati, Kuala Lumpur.

Artikel Berkaitan :

Sehari sebelum majlis tersebut berlangsung, Abby dilihat telah sempat berkongsi beberapa foto menariknya sekitar majlis berinai dan foto tersebut bagaimanapun telah mendapat kritikan daripada segelintir pengikutnya di laman sosial sehingga ada mengatakan perbuatan tersebut adalah haram.

Abby Abadi

Abby Abadi 5

Majlis persandingan Abby & Farhan

Bagi membidas semula kenyataan tersebut, Abby telah menjelaskan bahawa perbuatan melukis inai di atas telapak tangan adalah tidak haram dan perbuatan tersebut dikatakan telah menjadi adat di kalangan masyarakat masa kini.

Abby Abadi 2

Abby Abadi 6

Majlis berinai Abby Abadi

Dalam pada itu, Abby turut menjelaskan bahawa lukisan yang dilukis itu mestilah berunsurkan tumbuh-tumbuhan ataupun bunga-bungaan dan bukannya makhluk bernyawa seperti haiwan mahupun manusia.

Abby Abadi 3

Abby Abadi 4

Apa pun, Abby Abadi tetap kelihatan anggun dan cantik di majlis persandingannya dan diharapkan semoga rumah tangga yang dibina akan tetap berkekalan.

Untuk makluman, majlis persandingan pihak lelaki akan berlangsung di Tumpat, Kelantan pada 6 September depan.

Di sini OHBULAN! turut selitkan beberapa foto menarik Abby sekitar majlis berinainya pada 31 Ogos lalu.


Kredit Foto : Instagram Abby Abadi

SKIP THIS AD ×