berita

‘Akak 26 Pun Tak Ada Jodoh Lagi Dik…’ – Viral Pelajar Form 4 Pula Tunang, Tak Sempat Ambil SPM Lagi!

March 4th, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Foto: Tangkap layar video

Kalau dah jodoh tak ke mana, itulah ungkapan yang kita sering dengar bila bercakap soal jodoh. Namun, jodoh ini merupakan rahsia Allah S.W.T. yang tidak diketahui oleh sesiapa pun.

Artikel Berkaitan: Tingkatan 3 Kahwin, Tingkatan 4 Dah Ada Baby…

Artikel Berkaitan: Kahwin Ketika Berusia 14 Tahun, Ibu Muda Tabah Besarkan Anak-Anak Tanpa Suami Di Sisi

Artikel Berkaitan: ‘Aku Ni Dah 30 Mereput Lagi’ – Viral Gadis Tingkatan 4 Pula Bertunang, Tak Sabar Nak Kahwin

Seperti perkongsian seorang gadis berusia 17 tahun, yang sama sekali tidak menyangka akan bertunang ketika masih di bangku sekolah.

Tunang ketika tingkatan 4

Foto: Tangkap layar video

Menerusi dua buah video yang dimuat naik oleh Shaeetah, di laman TikTok, menceritakan pengalamannya bertunang ketika berusia 16 tahun. Walaupun, masih bergelar pelajar di sebuah sekolah di Kedah, namun ia tidak menjadi penghalang baginya untuk bertunang. Bahkan, foto-foto semasa majlis pertunangan mereka turut diabadikan, menerusi satu video sebagai kenang-kenangan.

Jelas gadis ini, dia mula berkenalan dengan bakal suaminya ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung. Namun, pelaksanaan PKP ini, menyebabkan mereka sama sekali tidak dapat berjumpa seperti pasangan kekasih yang lain.

Sebenarnya, kami long distance relationship (LDR), so susah gila time-time Covid ni and kami kenal pun time PKP, dan hanya mampu video call sahaja. Kami kenai tak sampai setahun, dia dah ajak tunang

Atas persuratan takdir, bakal suaminya bertindak untuk berjumpa kedua-dua ibu bapanya sebelum mengambil keputusan untuk bertunang, walaupun tempoh perkenalan mereka tidak sampai setahun.

Pada masa yang sama, dia turut meminta doa daripada netizen supaya mendoakan jodohnya berpanjangan dan dipermudahkan urusan untuk mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini.

Kisah percintaan muda

 

‘Kami masih struggle’

Sumber: Shaeetah

The following two tabs change content below.

Najmi Suhaimi

Content Champion at Rev Media Group
Have courage and be kind.

SKIP THIS AD ×