berita

Antara Masalah Kulit Wajah Yang Sering Dihadapi, Biasa Perempuan Je Yang Kena Ni!

October 8th, 2021 | by Aimi Raihana Mudzakir
Kini Trending

Setiap wanita pastinya mengimpikan kulit yang bersih, lembut, glowing dan selicin sutera. Kalau boleh, nak orang cakap yang kita ni tak solek pun cantik je. Tapi bila dah terkena masalah kulit wajah ni, memang risau dibuatnya.

Masalah kulit wajah boleh menghantui ramai orang hari demi hari, lebih-lebih lagi wanita la. Cuba korang semak masalah kulit wajah yang kami kongsikan ni. Kami pun nak tahu, mana satu yang korang tengah hadapi sekarang?

Kulit wajah kering sampai mengelupas.

Memang rimas bila nampak kulit wajah kering sampai mengelupas. Selain faktor cuaca, pemakaian produk kecantikan yang tak sesuai dengan kulit pun boleh jadi punca kulit wajah kering. Ada yang sampai kemerahan dan gatal dibuatnya!

Kulit wajah tiba-tiba timbul jeragat.

Tompok jeragat biasanya berwarna lebih gelap dari warna kulit asal dan nampak tona warna tidak sekata. Jeragat ni biasanya disebabkan muka terlalu terdedah dengan pancaran sinar uv, kehamilan, hormon atau pengambilan ubat-ubatan.

Kulit wajah berminyak tak kira masa.

Kulit berminyak ni timbul apabila minyak yang dihasilkan melebihi apa yang diperlukan. Apabila kulit muka berminyak, ia akan menyebabkan liang pori tersumbat. Seterusnya, jerawat pula yang akan mula terhasil di muka.

Kulit wajah penuh dengan parut jerawat.

Jerawat timbul ‘seketul’ atas muka pun dah boleh buat kita stres, apatah lagi kalau parut jerawat. Jerawat yang mengakibatkan masalah parut ni biasanya lebih besar, dalam dan lambat sembuh. Memang ramai yang tak suka dengan parut jerawat ni. Kami pun begitu!

Haih, memang pening la! Keyakinan diri terus turun. Sampaikan malu nak jumpa orang lain. Macam mana nak selesaikan masalah kulit wajah ni?

Pakai je Hada Labo Premium Whitening Lotion Baharu, terus settle la!

Kredit: Instagram @qisstinaxx

Kami syorkan korang guna Hada Labo Premium Whitening Lotion Baharu. Losyen ni sekarang dah diperbaharui dengan formula yang lebih baik dengan pembungkusan baru tau.

Dengan 3 agen pencerah berkesan, iaitu Niacinamide, Vitamin C dan ?-Arbutin, losyen ni memberikan 3 kali kuasa pencerahan agar kulit korang lembap dan cerah berseri. Lagi satu, ia juga melembapkan kulit dengan 2 jenis Hyaluronik Asid. Bagus kan?

Kredit: Instagram @putrialiyahezllie_

Hada Labo Premium Whitening Lotion Baharu ni sesuai sangat untuk mereka yang tengah risaukan jeragat dan parut jerawat pada muka. Paling best, losyen ni boleh bantu korang untuk hilangkannya!

Kami syorkan korang guna Hada Labo Premium Whitening Lotion Baharu ni pun sebab ia tanpa alkohol, sumber haiwan, pewarna, pewangi dan minyak mineral. Nak guna pun terasa yakin je. Tak risau apa-apa la!

Cara menggunakan losyen ni senang je. Setelah membersihkan muka, tuangkan jumlah yang mencukupi di telapak tangan dan tepuk lembut ke wajah hingga menyerap ke muka korang.

Kredit: Instagram @angietanned

Dah alang-alang cuba Hada Labo Premium Whitening Lotion Baharu, jom sertai Hada Labo #CerahBerseriChallenge di Tik Tok. Ini la cabaran tik tok yang pertama kali dibuat oleh Hada Labo.

CARA SERTAI PERADUAN

[LANGKAH 1] Klik butang “Follow” pada akaun TikTok Hada Labo (@HadaLaboMY).

[LANGKAH 2] Rakam tarian korang dengan mengikuti step tarian yang simple menggunakan lagu rasmi Hada Labo “Teman Sejati”.

[LANGKAH 3] Muat naik ke akaun TikTok peribadi korang dengan hashtag #CerahBerseriChallenge dan #HadaLaboMY. Pastikan akaun TikTok korang ditetapkan kepada umum.

*Setiap peserta dibenarkan menghantar lebih dari satu (1) penyertaan semasa Tempoh Peraduan tetapi hanya boleh memenangi satu (1) hadiah.
*Tempoh peraduan: Jumaat, 1 Oktober 2021 (Masa: 12.00 tengah hari) hingga Ahad, 31 Oktober 2021 (Masa: 11.59 malam). 

@hadalabomy

Let’s join Hada Labo #CerahBerseriChallenge and stand a chance to win cash prizes worth RM20,000. #CerahBerseriChallenge #HadaLaboMY

? original sound – HadaLaboMY – HadaLaboMY

Rugi kalau korang tak join sebab hadiahnya menarik oi. Korang berpeluang memenangi hadiah wang tunai bernilai RM20,000 dengan hanya menunjukkan kulit korang yang bersinar dan gerakan tarian korang yang best!

Lepas pakai Hada Labo Premium Whitening Lotion Baharu, mesti keyakinan diri korang lebih tinggi nanti. Makin cantik la korang lepas ni. Member pun mesti cemburu punya.

Klik sini untuk ikuti perkembangan terkini Hada Labo di Facebook mereka.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×