berita

Ariel (Noah) Bakal Meriahkan Konsert “Tentang Bahtera” Di KL Live!

September 5th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Jujur OHBULAN! katakan, semenjak penubuhan Peter Pan pada tahun 2000 dan bermulanya fenomena lagu-lagu kumpulan ini di Malaysia, OHBULAN! boleh dikatakan membesar dengan lagu-lagu mereka juga.

Lagu-lagu seperti Mungkin Nanti, Bintang Di Surga, Menghapus Jejakmu, dan juga Ada Apa Dengan Dia bukanlah lagu yang asing lagi dari mulut kami. Jika ke pusat karaoke pun, pasti lagu-lagu ini akan menjadi lagu-lagu wajib dinyanyikan. Sedar tidak sedar, sudah hampir 12 tahun OHBULAN! mengenali kumpulan Peter Pan.

Namun, tahun 2010 menjadi tahun yang sedikit malang bagi vokalis Peter Pan, Ariel apabila dia didapati bersalah menyebarkan 2 video lucah yang menyebabkan penyanyi kegilaan ramai ini dihukum penjara 2 tahun.

Selepas selesai menjalani hukuman dan dibebaskan pada bulan Julai 2012, Ariel telah tampil dengan single terbaru yang ditulis ketika menjalani hukuman. Namun apa yang lebih menarik, Ariel dan kumpulannya telah membubarkan Peter Pan dan kembali dengan nama baru, Noah.

Berita baik buat para peminat, Kumpulan Noah akan turun ke Malaysia pada 16 September ini sempena Hari Malaysia bertempat di KL Live,  Kuala Lumpur. Anda boleh dapatkan tiket konsert “Tentang Bahtera” yang dianjurkan Livescape melalui Ticketpro dengan harga bermula dari RM55 (pra jualan), RM75 dan RM130 (termasuk makanan dan minuman).

Konsert ini bakal menggabungkan artis dari Indonesia dan juga Malaysia sebagai satu lagi kejutan terhadap peminat tempatan. Antara artis yang bakal memeriahkan konsert “Tentang Bahtera” termasuklah , 6ixth Sense, The Malayan dan juga trio, Gamaliel Audrey Cantika (GAC).

Jadi, sila dapatkan tiket anda sekarang!

SKIP THIS AD ×