berita

‘Awak Tahu Saya Siapa?’ – Exco Melaka Dakwa Pengayuh Beca Tak Sekolah, Berang Dirakam

March 27th, 2019 | by faris
Isu & Kontroversi

Exco Melaka, Norhizam Hassan Baktee viral di laman sosial Oktober tahun lalu berkaitan isu penutupan jalan di sebuah taman perumahan di negeri itu. Dalam video itu, netizen kurang senang dengan Norhizam yang dianggap kasar dan kurang sopan.

Terbaru, sekali lagi sebuah rakaman video membabitkan Norhizam viral ketika satu perbincangan dengan pengayuh beca dipercayai berlaku di sekitar Menara Taming Sari, Melaka.

Bincang isu pengayuh beca

Dalam video tersebut, Norhizam yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pengkalan Batu dilihat berbincang dengan beberapa wakil pengayuh beca dan diawasi beberapa orang pegawainya.

Perbincangan dipercayai berkaitan masalah lalu lintas yang berlaku membabitkan pengayuh beca dan pengunjung tempat tarikan pelancong sekitar bandar itu berlangsung tanpa masalah pada mulanya.

Norhizam kemudiannya memberi cadangan supaya pengayuh beca diberi kursus supaya pengayuh beca terbabit ‘sekolah sedikit’. Kenyataan itu membuatkan perakam video bertanyakan Norhizam adakah dia ingin mengatakan pengayuh beca tidak sekolah.

Ahli politik itu kemudiannya dilihat berang dengan tindakan perakam video merakam dirinya dan menyoal jika perakam kenal dirinya siapa.

Norhizam kemudiannya ditenangkan oleh pegawainya untuk mengelakkan pertengkaran dan pertikaman lidah terus berlaku.

Sumber: Azril Aziz

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×