berita

‘Awak Takde La Famous Mana Ewww’ – Novel Uqasha Senrose Terbit Tanpa Izin Tuan Badan?

April 6th, 2018 | by faris
Kini Trending

Sudah agak lama juga pelakon Uqasha Senrose tidak tampil dengan buah tangan terbaru lakonannya di kaca TV ataupun layar perak. Namun hakikatnya kakak kepada Nelydia Senrose ini sebenarnya masih aktif menjalani penggambaran untuk projek yang akan datang.

Tempoh hari, ada isu ditimbulkan Uqasha di laman Twitternya sehingga mencetuskan sedikit kekecohan dalam kalangan netizen. Apa pula halnya kali ini?

Penerbit indie terbitkan buku guna judul Uqasha

Sebuah penerbitan indie tempatan, Lejen Press menerbitkan novel berjudul Uqasha Suci dengan kulitnya dengan ilustrasi seorang wanita yang mempunyai iras aktres itu. Sedar akan hal berkenaan, Uqasha bertanyakan adakah dibenarkan sesebuah penerbitan berbuat demikian.

Ini jawapan penerbit

Penerbit itu kemudiannya membalas pertanyaan tersebut dengan screen satu bahagian dalam novel yang menyatakan penafian hubung kait mana-mana pihak dalam novel. Malahan jika ada sekalipun, adalah satu kebetulan semata-mata.

Beri keizinan ke

Ada netizen berpendapat penerbit tidak sepatutnya berbuat demikian jika tiada keizinan dibuat oleh kedua-dua pihak. Tambah Uqasha, dia langsung tidak tahu-menahu tentang hal itu.

Bukan pasal Uqasha

Saya tak kata saya famous

Awak sorang je ke nama Uqasha?

Perbandingan cover dan wajah Uqasha

Ini komen penulis

Penulis novel berkenaan, Mariam Isabella tampil menjernihkan keadaan menjelaskan Uqasha hanya bertanyakan hal itu dan bukan membuat kenyataan. Ujarnya, netizen cuba melaga-lagakan dan tidak reti membezakan pertanyaan dan kenyataan.

Sumber: Uqasha Senrose , Lejen Press

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×