berita

BIG BANG Bakal Turun Malaysia Lagi?

December 5th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Sebuah majlis penganugerahan, ‘Golden Disk Awards’ ke 27 bakal berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang pada 15 dan 16 Januari 2013 akan datang. Majlis berpestij ini difahamkan bakal mengundang lebih 20 buah kumpulan pop Korea (K-Pop) dan antara kumpulan yang bakal hadir adalah Girls’ Generation (SNSD), BEAST, 2NE1, Super Junior, KARA, PSY, 4 Minute serta Big Bang.

Secara umumnya majlis ‘Golden Disk Awards’ ke 27 telah diadakan sejak tahun 1986 lagi dan ia merupakan majlis penganugerahan bagi memperakui prestasi yang luar biasa dari penggiat industri muzik K-Pop.

Majlis ini juga merupakan salah satu acara penghargaan yang paling berprestij di Korea Selatan dalam memberikan dorongan terhadap pertumbuhan industri muzik digital dan ‘download’.

Acara tahunan ini juga memberi perangsang kepada para pemuzik K-Pop dan memberi platform agar karya meraka lebih dihargai dan dikenali dunia. Antara nama yang disebut-sebut sebagai pengacara pada malam anugerah ini adalah Dasom, iaitu salah seorang ahli kumpulan SISTAR.

Bagi peminat-peminat muzik K-Pop di Malaysia pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk bertemu artis popular dari Korea Selatan yang bakal memeriahkan  ‘Golden Disk Awards’ ke 27 kali ini di Malaysia. Tiket-tiket boleh di dapati dengan harga RM 688 dan RM 999 untuk dua hari.

SKIP THIS AD ×