berita

Bila Kita Dah Move On, Dia Pula Terhegeh-Hegeh Datang Merayu…Selalu Macam Ini Kan?

March 3rd, 2016 | by Mastura
Kini Trending

Lelaki Meroyan

Selalu dengar kisah makwe dengan pakwe gaduh sebab ada orang ketiga. Tapi korang rasa siapa yang selalu main kayu tiga? Lelaki atau wanita sebenarnya. Buat yang tak tahu tu, dua-dua sama sebenarnya pantang nampak yang lagi cantik mula la nak jadi mata keranjang.

Tapi selalunya makwe akan mula jadi ‘Polis’ tanya macam-macam sampai si pakwe dah fed up. Kalau lelaki pula ada yang kisah ada yang terover kisah pula dengan makwe yang ushar lelaki lain sampaikan ada yang sanggup buat itu ini.

Lelaki ni cepat panas cepat cool, tapi yang perempuan ni pula janganlah 24 jam nak sekolahkan pakwe korang tu takut jadi macam pasangan ni..

Siasatan bermula…

Screen Shot 2016-03-03 at 12.11.53 PM

Screen Shot 2016-03-03 at 12.12.12 PM

Memang tak pressure tapi soalan bertubi-tubi

Screen Shot 2016-03-03 at 12.16.54 PM

Screen Shot 2016-03-03 at 12.17.07 PM

Sekolah dah start tapi subjek ni boleh bikin semak kepala

Screen Shot 2016-03-03 at 12.17.21 PM

Screen Shot 2016-03-03 at 12.17.51 PM

Screen Shot 2016-03-03 at 12.18.07 PM

‘Tak payah sekolahkan aku!

Screen Shot 2016-03-03 at 12.18.30 PM

Screen Shot 2016-03-03 at 12.18.42 PM

Perbincangan menemui jalan buntu

Screen Shot 2016-03-03 at 12.18.57 PM

Dan akhirnya bila lelaki dah cool…tapi malangnya

Screen Shot 2016-03-03 at 12.19.17 PM

Ni belum kahwin lagi tapi dah macam perang dunia ke-10. Bukan nak mengaibkan sesiapa cuma kalau boleh baik lelaki ke baik perempuan tak perlulah sampai nak mengongkong sangat kalau belum ada ikatan yang sah. Sebab buat semak je nak fikir, kalau nak fikir pun boleh tapi tak perlu sampai menemui jalan buntu.

Buat lelaki yang belum berkahwin tu jaga bakal isteri sama macam kita jaga mak kita sebab mereka juga bakal syurga untuk anak-anak kita kelak.

Sumber: Kisah Dunia

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×