berita

Bola Boling Seberat 6kg Hempap Muka, Bibir Sheila Rusly Berdarah – ‘Hanya Allah Tahu Betapa Sedihnya Bila Tengok’

February 24th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Dalam memastikan sebuah karya terhasil itu berkualiti, bukan satu perkara mudah. Penerbit dah pengarah, Jinggo berkongsi detik cemas yang menimpa isterinya, Sheila Rusly ketika berada di set penggambaran.

Boling hempap muka

Jinggo, 55, mendedahkan Sheila mengalami kemalangan sewaktu melakonkan watak dalam penggambaran drama Ratu Ten Pin 2.

Dedah pemilik nama Azman Yahya, bola boling seberat enam kilogram itu menghempap wajah Sheila sehinggakan cedera di bahagian bibir.

Dalam rakaman video yang dikongsikan di Instagram (IG) memaparkan insiden terjadi ketika Sheila, 50, duduk di kerusi roda (wheelchair) sambil membawa bola ke pelantar (bowling lane).

Malang tidak berbau apabila secara tiba-tiba ‘wheelchair’ itu terbalik ke belakang dan menyebabkan bola yang dipegang jatuh ke muka.

Sedih tengok

Dalam pada itu, Jinggo yang menyaksikan kejadian itu akui sedih melihat keadaan isteri tercinta menahan kesakitan demi tuntutan kerja.

Hanya Allah je tahu bertapa sedihnya saya bila tengok bola 13lb jatuh kat muka awak, darah kat bibir awak. Saya tahu awak tahan sakit tapi masa ni (kejadian) bukan Sheila Rusly tapi awak Mem Maria. Cepat sembuh.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata pengikut meminta Jinggo membawa Sheila ke pusat perubatan untuk membuat pemeriksaan doktor selain mendoakan kesembuhan.

Sumber: Instagram @jinggo_jspictures

SKIP THIS AD ×