berita

‘Bukan Sahaja Tidak Restu, Tapi Sang Ibu Tidak Tahu’ – Ibu Hannah Delisha

March 12th, 2021 | by Wan
Isu & Kontroversi

Hannah Delisha yang mengumumkan pernikahan dengan jejaka pilihan hati, Imam Shah bulan lalu kini dihimpit pelbagai kontroversi. Ada dakwaan mengatakan pernikahan pelakon jelita itu tidak direstui ibunya, Noor Ashikin Ahmad.

Artikel Berkaitan: Gara-Gara Baju Eleena Sui, Netizen Dapat ‘Bukti’ Hannah Delisha Sebenarnya Nikah Tahun Lepas?

Artikel Berkaitan: Guna Hashtag #IbuTidakRestu, Puisi Dikongsi Ibu Hannah Delisha Cetus Persoalan

Terbaru, Noor Ashikin sekali lagi memuat naik sambungan kisah Hikayat Antah Berantah dengan hashtag #IbuTidakRestu. Namun, apa yang mencuri tumpuan ialah ‘kisah’ hikayat itu yang menceritakan tentang hati ibu.

Kenapa tidak merestui

Di awal entri tersebut, Noor Ashikin mengajukan beberapa pertanyaan antaranya mengenai perasaan seorang ibu, bilakah tarikh perkahwinan sebenar dan mengapa si ibu tidak merestui perkahwinan anaknya.

Kenapa dan mengapa beliau tidak merestui perhubungan mereka sebelum bernikah? Adakah ia kerana ada “al kisah yang membelenggu?” yang terjadi semasa Sang Anak dan Pasanganya belum bernikah lagi?

Adakah Sang ibu dan keluarga terdekatnya ,tahu Sang anak dan Pasanganya itu telah berkahwin? dan bila sebenarnya mereka berkahwin?

Jauh panggang dari api

Entri itu juga turut membincangkan tentang akhlak pilihan hati anaknya yang menurut si ibu ‘jauh panggang dari api’ dari segi agama dan adab.

Ada agama,ada adabnya. Jika lelaki khalifah sejati. Ibu mana tidak idami. Tapi sayang sekali sebenarnya…Jauh panggang dari api. Bukan harta atau rupa. Yang dipandang Sang ibu. Beradab sempurna itu caranya. Jika buruk asal;buruklah pangkal

Diakhir warkah, Noor Ashikin sekali lagi mengulangi bahawa si ibu bukan sahaja tidak restu, malah tidak diberitahu. Walapun tidak menyebut ditujukan kepada siapa warkah itu, namun pengguna media sosial yakin ianya berkait rapat dengan kontroversi yang sedang melanda Hannah Delisha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kakcik Wujud Ku (@kakcikwujudku)

Sumber: Kakcik Wujudku

SKIP THIS AD ×