berita

COD Lambat Makanan Kepada Pembeli, Penjual Sedekah Semua Sushi. Siap Pulangkan Duit Balik!

April 26th, 2021 | by Zulaikha
Kini Trending

Foto: Ikhfa Musa

Lazimnya, kita sering dengar pelbagai kes negatif yang melibatkan urusan jual beli antara penjual dan pembeli. Bagaimanapun, seperti perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Ikhfa Musa telah mengubah stigma berkenaan di mana penjual tersebut telah memberikan layanan yang cukup ‘istimewa’ kepada wanita itu.

Artikel Berkaitan: Dah Order Punya Banyak, Bila Dah Sampai Tempat COD Boleh Pula Cakap Nak Main-Main Ja…

Artikel Berkaitan: Punya Takut Suami Marah Bayar Caj COD, Wanita Gigih Kira Kos Peniaga Sampai Guna Excel!

Artikel Berkaitan: Minta Tolong Suami COD Barang, Rupanya Ada Wanita Gatal Dah ‘Target’…Siap Berani Minta Nombor!

Kisah penjual sushi

Foto: Ikhfa Musa

Kisahnya bermula, apabila wanita ini membuat pesanan bagi menempah sushi yang akan dijadikan sebagai juadah berbuka menerusi aplikasi Whatsapp. Menerusi perbualan tersebut wanita ini telah membuat pesanan sushi yang diinginkannya dan meminta supaya penjual itu menghantar terus ke tempatnya yang terletak di Beserah, Pahang.

Walaupun, jauh perjalanan menuju ke tempat berkenaan, penjual tersebut sama sekali tidak menolak dan hanya mengenakan caj sebanyak RM3 walaupun mengambil masa lebih 30 minit untuk sampai di situ. Namun, masa yang dijanjikan gagal untuk ditepati oleh penjual itu berikutan berlaku beberapa masalah.

Setibanya penjual itu di tempat yang dijanjikan, dia sekali lagi memohon maaf dengan apa yang telah terjadi dan cuba menjelaskan apa  yang telah berlaku. Tetapi apa yang mengejutkan apabila, penjual ini memulangkan semula duit pelanggannya walaupun makan tersebut telah diberikan.

Apani, baiknya. Dahlah pulang duit balik, bagi sushi duit lebihkan pulak. Semoga terus dimurahkan rezeki.

Mesej penuh:

Sumber: Ikhfa Musa

SKIP THIS AD ×