berita

Da’i Syed Jumpa Jarum & Duit Syiling Di Rumah, Ustaz Dedah Perempuan Yang ‘Hantar’ – ‘Saya Diberikan Air Bacaan Yasin Dan Air Garam’

November 29th, 2021 | by Zulaikha
Isu & Kontroversi

Sebelum ini, pendakwah bebas, Da’i Syed Iqmal mendedahkan dia dinasihati oleh ustaz untuk tidak memandang kamera ketika membuat siaran langsung Instagram bagi melindungi diri daripada disihir.

Artikel Berkaitan: Jarang Keluar Makan Bersama, Alyah Sudah Terbiasa Dengan Acara Tahunan Tok Ram

Tiga ustaz rawat

Ketika ditemui baru-baru ini, Syed Iqmal menyatakan dia menerima gangguan sihir dan sedang mendapatkan rawatan secara perubatan Islamik bersama tiga orang ustaz.

Ya, saya ada pergi berubat, ustaz kata saya kena gangguan dan saya diberikan air bacaan surah Yasin dan air garam.

Gangguan itu menjadikan saya stress, malas kerja, kusut kepala, tak boleh nak bagi komitmen sebab terlalu serabut dan tak boleh tidur malam.

Rawatan itu saya lakukan bersama tiga orang ustaz berdekatan rumah saya, Kajang dan salah seorang lagi melalui atas talian.

Perempuan yang ‘hantar’

Menurut Syed, dia mula perasan dengan gangguan itu sejak Februari lalu apabila dia menemui jarum di dalam bilik tidurnya. Malah katanya lagi, adiknya juga menemui duit syiling pelik di luar kediaman mereka.

Ditanya sama ada dia mengetahui siapa yang ‘hantar’, Syed Iqmal memilih untuk tidak mengetahui identiti individu tersebut dan hanya diberitahu oleh seorang perempuan.

Ia berlaku sejak Februari lalu, kata ustaz yang hantar itu perempuan, tapi lebih baik saya tak tahu siapa.

Sebelum ini, saya jumpa jarum di dalam bilik dekat rak baju saya. Peliknya sebab jarum tu tak pernah ada situ, tiba-tiba terjumpa. Adik saya pun jumpa duit syiling depan rumah dan dia ambil.

Lepas tu saya hubungi ustaz untuk scan rumah saya, katanya di dalam bilik saya, depan rumah dan di dalam kereta ada ‘benda’ itu. Dia bagi kita rasa malas, sekat tak bagi kita kerja.

SKIP THIS AD ×