berita

Dakwa Diri Difitnah, Ustaz Ebit Lew Buat Laporan Polis

September 18th, 2023 | by Amirul Ilyasha
Kini Trending

UEL Buat Laporan Polis

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew tampil memaklumkan bahawa dia sudah pun membuat laporan polis berhubung isu fitnah yang dilemparkan ke atasnya baru-baru ini.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Mondy Tatto Dakwa Tangan Dipegang, Pipi Disentuh & Hampir Dicium – ‘Dia Minta Saya Berlakon Solat’

Buat laporan polis

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Menerusi hantaran di Instagram, Ebit atau nama sebenarnya Ebit Irawan bin Ibrahim Lew yang mengenakan baju berona putih hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya (USJ 8) bagi membuat laporan mengenai isu tersebut.

Bismillah. Baru sampai dari Jeddah 12 malam tadi terus ke balai polis buat report mengenai fitnah-fitnah melampau yang langsung tidak berasas ke atas saya.

Menurut Ebit yang baru sahaja pulang dari Jeddah, dia ia akan menyerahkan segala urusan kepada pihak polis dan pihak guamannya untuk melakukan siasatan dan tindakan selanjutnya.

Saya serahkan kepada pihak polis untuk mengambil tindakan. Saya juga telah menyerahkan kepada pihak peguam saya untuk tindakan selanjutnya.

Baru-baru ini, wanita bertatu dari Indonesia iaitu Mondy Tato tampil membuat pendedahan yang agak mengejutkan ketika menjadi tetamu bagi sesi podcast yang dikendalikan penyanyi rap, Caprice.

Antara pengakuan yang dibuat Mondy ialah dia mendakwa telah menjadi mangsa gangguan seksual terhadap penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew yang pernah ‘menyelamatkannya’ sewaktu di Indonesia beberapa bulan yang lalu.

Sumber: Instagram

SKIP THIS AD ×