berita

‘Dalam Bilik Itu Padat Bau Hanyir’ – Lelaki Dedah Sisi Gelap Pejabat ‘Scammer’

November 23rd, 2019 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Semalam viral di media sosial apabila pihak berkuasa berjaya menumpaskan kegiatan haram satu sindiket penipuan atas talian melibatkan warganegara China dalam satu operasi di sebuah bangunan enam tingkat di Cyberjaya.

Di twitter, seorang pengguna Twitter mendedahkan sisi gelap disebalik pusat operasi itu yang dikatakan busuk dan berpagar besi setiap tingkap. Wow memang hebat sungguh scam orang!

Bau busuk

Menurut individu ini pernah ke sana untuk setup internet, namun apa yang berlaku selepas itu sangat mengejutkan apabila dia mendapati terlalu ramai puak dari negara China yang bekerja hanya menggunakan pas lawatan.

Tolong setup internet kat sana

Pada awalnya, individu ini menyangkakan mereka buat kerja secara sah undang-undang namun tidak tahu sebaliknya. Menurutnya tempat ini sudah lama beroperasi sejak awal tahun ini.

Beribu komputer dengan bau kepam

Bayangkan dalam satu bilik mereka memang padat dengan orang-orang China yang busuk dan kepam kerana tidak mandi.

Hanya guna pass visitor untuk scam orang

Pernah ada satu ketika seorang pakcik penoreh getah kena scam sampai RM180k gara-gara puak ini menjadi polis dan pihak bank. Malah mereka juga pandai berlakon tahap kelas A. Tak guna betul!

Pengotor puak puak dia

Lebih menyedihkan, kawasan Cyberjaya dipenuhi dengan pendatang haram dari China yang membuat onar. Menurut individu ini, sebenarnya banyak lagi tempat operasi mereka namun Wisma MK adalah tempat utama mereka menjalankan tugas.

Setiap level ada pintu besi

Apa lebih menakutkan, kawalan ketat di setiap tingkat turut didatangi dengan pintu besi. Setiap kali ada serbuan, mereka akan menyorok di dalam itu. Memang licik sungguh!

Sumber : Aiman

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×