berita

Remaja Berputih Mata Duit Tiket Final AFF Dicuri, Lihat Apa Dilakukan Lelaki Budiman Ini…

December 11th, 2018 | by faris
Kini Trending

Bahang kehangatan final Piala AFF Suzuki semakin menuju puncaknya apabila sepak mula perlawanan akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil malam ini. Namun tidak semua bernasib baik berkesempatan mendapat tiket untuk menonton secara langsung perlawanan ditunggu-tunggu berkenaan.

Kisah seorang remaja yang berusaha keras untuk ke stadium menonton Harimau Malaya menentang Vietnam namun tidak kesampaian kerana satu kejadian tidak diingini. Tanpa disangka-sangka ada netizen prihatin tampil menghulurkan bantuan.

Tweet iklan tiket final percuma

Seorang pengguna Twitter mengiklankan dia menawarkan tiket ke final malam ini secara percuma dengan namun perlu menyatakan sebab kenapa memerlukan tiket tersebut selain diwajibkan mengikutinya di laman sosial.

Mahu beri adik

Seorang netizen tampil membalas tweet tersebut mengatakan dia memerlukan tiket berkenaan untuk diberikan kepada adiknya berusia 14 tahun. Menurutnya, si adik telah berusaha berniaga mee segera selain mengambil upah menggosok pakaian di asrama dengan bayaran RM1 sehelai.

Apa yang menyedihkan, loker tempat simpanan duit dan bekalan mee segera telah dipecahkan dan hasil keuntungan telah dicuri.

Lelaki tawar tiket, sudah puas merasa final

Akhirnya…

Kebaikan dibalas kebaikan

Apa yang lebih mengharukan, netizen berhati mula yang menawarkan tiket kepada remaja berkenaan ditawarkan kembali oleh pengguna laman sosial lain. Turut disumbangkan adalah baju jenama tempatan.

Sumber: Hermy Rahim 

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×