berita

‘Disneyland’ Di Kedah Darul Aman? Jangan Tertipu Sebab Ini Ladang Madu Kelulut Rupanya

March 11th, 2016 | by Mastura
Kini Trending

Ladang Madu

Kalau nak buat kejutan tempat ni mungkin boleh  buat korang tercengang sekejap. Konsep dah sama macam Disneyland ada orang kerdil, patung, kincir angin dan banyak lagi.

Dekat mana ni? mesti korang tak percaya kalau kami cakap lokasi ni dekat ja dengan kita semua.Jom kita terjah utara bak hang…

Wah luas pemandangan siap ada orang-orang

Screen Shot 2016-03-10 at 8.40.43 PM

  Replika Ladang bersama bebiriScreen Shot 2016-03-10 at 8.44.03 PM

Okay tak ada mascot kereta berhias pun dah tampak cantik

Screen Shot 2016-03-10 at 8.41.19 PM

Ha jangan ajak sembang pula kalau dah sampai sini takut nanti …Screen Shot 2016-03-10 at 8.41.39 PM

Kalau Snowhite ada orang kerdil, ladang ni pun ada tau

Screen Shot 2016-03-10 at 8.41.48 PM

Temui ratu lebah kelulutScreen Shot 2016-03-10 at 8.42.56 PM

Disneyland ada istana tapi ladang madu kelulut ada replika rumah tradisional

Screen Shot 2016-03-10 at 8.43.05 PM

Lihat sendiri proses penuaian madu kelulutScreen Shot 2016-03-10 at 8.43.19 PM

Ole-ole untuk dibawa pulang ada dijualScreen Shot 2016-03-10 at 8.40.32 PM

Ha seronok kan sambil tengok penuaian madu kelulut boleh tangkap gambar di setiap sudut yang dipenuhi dengan replika seolah-olah berada di Disneyland, sekali gus dapat menarik lebih ramai pelancong asing ke Malaysia.

Sumber: Facebook

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×