berita

Ditinggalkan Kekasih Dengan Alasan ‘U Deserve Better’, Lelaki Bakar Hadiah Kenangan

June 17th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Setiap pasangan yang bercinta sudah pastinya mengimpikan untuk mendirikan rumah tangga bersama. Bagaimanapun, pasangan kekasih perlu reda dan akur dengan aturan Tuhan seandainya perhubungan tersebut ‘terkandas’ di tengah jalan.

Seperti sebuah video dari pengguna TikTok yang dikenali sebagai Fariz Sukri tabah berdepan ujian perpisahan bersama kekasihnya. Difahamkan, mereka terpaksa berpisah disebabkan sudah tidak sefahaman.

Cuma parut tetap ada

@farizzkriBukan teringat. Cuma parut tetap ada. Sekali orang buang, 10 juta kali aku boleh buang ?harap berbahagia ?? ##fyp??##foryoupage ##bukanbroken##kental? original sound – Farizsukri????

Video pendek yang dimuat naik melalui laman TikTok ini telah mendapat perhatian ramai pengguna sehingga 102 ribu tontonan dan 10 ribu tanda suka. Pengguna TikTok ini juga berkongsi beberapa keratan perbualan mesej bersama bekas kekasihnya yang menginginkan perpisahan. Malah, dalam perbualan mesej tersebut juga bekas kekasihnya itu menyuruh pemuda ini untuk mencari perempuan lain untuk dijadikan bakal isterinya kelak.

Untuk melupakan kisah silam dan kenangan bersama bekas kekasihnya itu, pemuda ini bertindak membakar semua barangan pemberian bekas kekasih dan cuba menguatkan dirinya. Tindakan tersebut adalah untuk melupakan segala kenangan manis bersama bekas kekasih.

Malah, dalam video tersebut juga memaparkan Fariz tersenyum sambil menuangkan minyak dan membakar kotak pemberian bekas kekasihnya sebagai tanda ‘move-on’.

Penat mempertahankan

Sementara itu, meninjau di ruangan komen terdapat beberapa pengguna TikTok yang lain berkongsi pengalaman berdepan dengan situasi perpisahan dengan kekasih masing-masing.

Bila lelaki dah move-on

Ramai pengguna TikTok tidak ketinggalan untuk memberi kata-kata semangat buat pemuda ini. Bak kata pepatah, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.

Sumber: Fariz Sukri

SKIP THIS AD ×