berita

Foto : Aeril Zafrel Dedah Perkara Sebenar?

November 6th, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

Aeril-Zafril-OHBULAN-19

Sejak berita sebenar mengenai perkahwinan Aeril Zafrel dan Wawa Zainal didedahkan, pelbagai kontroversi lain mula menghimpit rumah tangga pasangan selebriti ini.

Bermula dengan kontroversi kononnya Wawa masih lagi tunangan orang sewaktu berkahwin dengan Aeril, seterusnya mengenai isu mereka dipanggil oleh Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan terbaru, Aeril dikatakan pernah berkahwin dengan pelakon, Ummi Nazeera.

Dipetik menerusi laporan sebuah akhbar tabloid hujung minggu lalu, Aeril dikatakan pernah rapat dengan Ummi dan didakwa mempunyai hubungan dengan aktres tersebut sebelum ini.

Berikutan kontroversi itu, pelakon drama Cinta Jannah ini tampil memberi penjelasan sekaligus menafikan dakwaan tersebut. Menurut Aeril dia hanya berhubung dengan Ummi melalui laman media sosial dan tidak pernah berjumpa dengan aktres tersebut secara peribadi.

Saya sedar diri saya bukanlah popular pun, namun fitnah seperti ini seperti cubaan mahu mencemarkan dan menjatuhkan peribadi agar orang lain turut bertanggapan buruk pada saya.

Secara jujurnya saya dengan Ummi hanya bertegur sapa di laman sosial sahaja dan kami tidak pernah berjumpa secara peribadi. – dipetik dari mStar Online.

PC Aeril Zafrel & Wawa Zainal-1

Aeril dedah perkara sebenar di laman sosialnya

Setelah kontroversi tersebut dijelaskan kepada pihak media, akhirnya Aeril dilihat mula mengambil keputusan untuk mendedahkan kepada umum siapakah individu yang dipercayai bertanggungjawab ingin menjatuhkan dirinya dan Wawa.

Menerusi laman sosialnya satu jam yang lepas, Aeril telah memuat naik sekeping foto dengan caption berbunyi :

Bila ajakannya tidak bersambut…?! ayat conty yang selalu dilontarkan “abang boleh naik dan jatuhkan…”. Pandangan kalian? #matanbukti1

Melalui perkongsian foto tersebut, Aeril telah mendedahkan beberapa mesej yang telah dihantar oleh seorang wartawan hiburan tempatan kepada Wawa dengan kata-kata berbunyi :

Aeril Zafrel 2

Melihat pada tarikh mesej tersebut, nampaknya ia telah dihantar sebelum pendedahan sebenar status hubungan Wawa dan Aeril.

Dalam pada itu, menerusi ruang komen yang diberikan beberapa pengikut laman sosial Aeril meminta agar pelakon tersebut bersabar dan tidak mengambil serius mengenai hal yang berlaku.

Apa pun, diharapkan agar kontroversi seperti ini tidak akan berterusan dan semoga semua kemelut ini dapat diselesaikan secara baik. Industri hiburan ini kecil sahaja, lambat laun apa yang disorokkan akan terdedah juga.

Sumber gambar : Instagram Aeril Zafril

SKIP THIS AD ×