berita

[FOTO] Banjir Bukan Penghalang, Pengantin Shoot Outdoor Dalam Air Bah. Rare Habis!

December 2nd, 2019 | by Amat Larbsib
Kini Trending

Setiap pasangan pengantin pasti mengidamkan foto perkahwinan yang cantik untuk disimpan sebagai kenangan termanis tidak kira walaupun bermacam halangan. Seperti pasangan dari Sungai Golok ini telah bersanding di dalam keadaan banjir dan foto dari Meen Photographer ini turut mendapat perhatian netizen. Memang rare habislah!

Bukan menjadi penghalang

Jurugambar Meen berkongsi kapsyen di laman Facebooknya mengatakan pasangan pengantin ini terpaksa meneruskan acara persandingan pada tarikh yang telah dirancang meskipun dalam keadaan banjir.

Banjir bukan menjadi penghalang untuk dua insan ini meraikan hari penting dalam hidup mereka. #FloatingWedding ini diadakan di rumah pengantin di sempadan antara Thailand-Malaysia iaitu di Sungai Golok. Pasangan ini telah bernikah pada 30 November 2019 dan hari ini 1 Disember 2019 bersanding.

Pasangan ini telah menjemput tetamu dari kalangan keluarga terdekat dan sahabat handal. Tetapi perkara tidak dijangka berlaku apabila hujan lebat sepanjang hari buat air sungai naik. Kedua mereka membuat keputusan untuk tidak menukar tarikh sanding. Pasangan ini menyeberangi laluan air dengan menaiki bot dayung.

Saya seorang jurugambar yang tidak melepaskan peluang ini. Menjadikan cabaran ini sebagai peluang untuk mendapatkan foto yang cantik buat pasangan ini.

Photoshoot dalam banjir memang rare!

Bridesmaids pun join sekaki

Tetamu pun datang naik sampan

Sumber: Meen Photografer