berita

Foto : Perasmian Butik Online Didie Alias, HITHAM

November 1st, 2013 | by Ai
Make-It-Senang

Launching HITHAM with fashion designer-168

Pelawak, pengacara dan penyanyi terkenal, Didie Alis kini telah mengorak selangkah lagi kehadapan apabila dia mula merasmikan pembukaan butik online miliknya yang dikenali sebagai HITHAM.

Menurut Didie, butik tersebut merupakan kerjasama antara dia dan dua orang pereka fesyen, Farel Mikhail dan Rinz Basha. Antara rekaan busana yang bakal dihasilkan oleh butik tersebut adalah kasual, sopan dan sesuai untuk digayakan ke pejabat.

Untuk koleksi butik ini, kami akan keluarkan busana yang berkonsepkan kasual, jaket, selendang, jubah dan pakaian yang sesuai untuk digayakan ke pejabat.

Butik online ini diterajui oleh saya dan dua orang rakan kongsi yang lain, di mana masing-masing mempunyai rekaan yang tersendiri.

Namun begitu, keutamaan kami adalah pada jenama HITHAM itu sendiri.

Launching HITHAM with fashion designer-113

Dari kiri : Farel Mikhail, Didie Alias & Rinz Basha

Dalam pada itu, Didie turut menjelaskan bahawa, rekaan busana yang akan dihasilkan olehnya sendiri bakal dilabel sebagai Lady Didie, di mana antara konsep yang bakal diketengahkan adalah ringkas, santai dan boleh digayakan setiap hari.

Untuk jenama Lady Didie, saya hanya akan bagi idea untuk rekaan yang saya inginkan dan untuk terjemahan seterusnya saya akan serahkan pada rakan kongsi, Farel Mikhail dan Rinz Basha. Mereka yang akan hasilkan busana tersebut mengikut idea yang akan saya tetapkan.

Konsep untuk  jenama Lady Didie ada dua. Pertama, lebih kepada gaya ringkas dan santai. Biar orang boleh pakai hari-hari. Yang kedua, saya akan keluarkan koleksi busana untuk majlis-majlis besar seperti majlis makan malam dan keramaian.

Harga untuk setiap pakaian adalah di bawah RM60 dan paling mahal pun RM300 keatas. Kami akan keluarkan koleksi terbaru setiap bulan dan semuanya terhad.

Launching HITHAM with fashion designer-123Sesi perasmian butik online Didie Alias, HITHAM

Beralih kepada perkembangan lain, pelakon dan pengacara popular ini turut bakal mengadakan satu trip percutian bersama peminat-peminatnya ke Bali yang akan berlangsung pada 21, 22 dan 24 Disember 2013 bersama TV Al-Hijrah. 

Apa pun, di sini OHBULAN! ingin kongsikan beberapa koleksi menarik yang sempat dirakamkan oleh lensa kamera kami sekitar pelancaran butik HITHAM di The Pool, Ampang, petang semalam.

SKIP THIS AD ×