berita

HUAWEI Siri P40 Dianggap Smartphone Fotografi & ‘Connectivity’ Terbaik? Ini Review Kami

April 26th, 2020 | by Epul
Kini Trending

Baru-baru ini, HUAWEI melancarkan HUAWEI Siri P40 merangkumi P40 dan P40 Pro di Malaysia. Boleh didapati dalam warna Blush GoldFrost Silver dan Deep Sea Blue, ia dijual pada harga bermula RM2,799 untuk P40 dan RM3,899 untuk P40 Pro.

Menurut HUAWEI, dua model flagship terbaru ini ditambahbaik dari segi perkakasan kamera seperti 50x Super Zoom, HUAWEI Ultra Vision Sensorlow light photography dan HUAWEI AI Golden Snap untuk pengalaman mengambil gambar lebih memuaskan.

Bukan sekadar itu, HUAWEI Siri P40 turut dilengkapi ciri baharu seperti HUAWEI MeeTime untuk kemudahan pengguna khususnya ketika menempuh tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Admin tertarik untuk cuba menggunakan smartphone terbaru dari HUAWEI iaitu HUAWEI P40 Pro 5G selama beberapa hari dan ini hasilnya…

Berseronok dengan ciri kamera HUAWEI Siri P40

Memandangkan musim PKP memerlukan admin untuk #DudukRumah, dengan adanya HUAWEI Siri P40 di tangan, langsung tak bosan! Oleh kerana admin boleh dikatakan suka juga mengambil gambar, fungsi dan ciri kamera baru pada HUAWEI P40 Pro 5G memang mengagumkan!

Mod Portrait pada HUAWEI P40 Pro 5G bukan saja membantu admin untuk mendapatkan kesan kabur yang sangat cantik di belakang, malah seakan-akan mengadakan sesi penggambaran studio. Ia turut membantu mengimbangkan warna dan kontras gambar. Mengagumkan!

Semuanya dengan ciri backlit portraits pada HUAWEI P40 Pro 5G. Ia membantu admin untuk mengambil gambar portraits yang halus dengan keupayaan targetted optimisation untuk senario backlit. Ia menyokong segmentasi objek yang tepat dan meningkatkan kecerahan yang disasarkan pada wajah subjek. Hebatkan?

Kata orang, tak semua kamera smartphone berupaya untuk mengambil gambar dalam keadaan yang kurang sumber cahaya. Namun, HUAWEI P40 Pro 5G membuktikan tiada yang mustahil dengan kecanggihan fotografi low-light mereka. Terang betul kan? Padahal gambar ni diambil dalam bilik admin yang gelap…

Satu lagi yang menjadi kebanggaan HUAWEI, mereka mendakwa keupayaan 50x zoom mereka mampu merakam gambar yang jelas. Tak dinafikan, memang betul apa yang mereka kata. Nombor telefon servis cleaner pada kereta jiran admin pun boleh nampak dari jauh dengan HUAWEI P40 Pro 5G selepas 50x zoom.

AI Golden Snap bantu rakam memori dengan rakan

AI Best Moment

Admin yakin ramai di antara korang habiskan banyak masa dekat rumah bersama rakan atau keluarga. Samalah macam admin pun yang duduk bersama kawan-kawan. Banyak masa kami habiskan bersama, tengok movie, main game, masak dan macam-macam lagi…

Memandangkan tempoh PKP ni sesuatu yang tak diduga, suka admin untuk rakam memori bersama rakan-rakan di rumah. Tambahan, dengan ciri AI Golden Snap seperti AI Best Moment, AI Remove Passerby dan AI Remove Reflection, gambar admin jadi lagi cantik dan tiada gangguan!

AI Remove Passerby

Cuba korang tengok beza gambar kiri dan kanan. Waktu admin nak posing dalam rumahlah ada orang nak ganggu. Tapi, dengan kehebatan AI Remove Passerby, gangguan yang ada dalam gambar admin terus hilang. Hebatkan?

Berhubung dengan rakan yang jauh

Selain rakan di rumah, admin juga ada ramai rakan di luar yang dah lama tak jumpa. Maklumlah, PKP pun dah masuk fasa ke-3, masing-masing dah tak bersua muka sebab kena duduk di rumah. Tambah-tambah lagi rakan sekerja!

Tapi, dengan adanya HUAWEI MeeTime pada HUAWEI P40 Pro 5G, admin boleh tengok muka mereka dengan jelas dan HD biarpun kekurangan sumber cahaya mahupun sambungan internet lemah. Panggilan video kami langsung tidak sekat-sekat!

Malah, HUAWEI P40 Pro 5G membenarkan perkongsian skrin dibuat biarpun ketika panggilan video. Jadi, kalau ada kawan admin berkongsi produk terbaik yang boleh dibeli ketika tempoh PKP, terus admin boleh cari di internet!

Hilangkan bosan dengan aplikasi di HUAWEI AppGallery

Ramai pengguna di media sosial mengadu bosan ketika tempoh PKP. Asyik-asyik tengok televisyen, makan dan tidur. Tapi, lain pula dengan admin seronok meneroka HUAWEI AppGallery yang mengandungi pelbagai aplikasi menarik boleh dimuat turun.

Rata-rata aplikasi yang ada dalam HUAWEI AppGallery merupakan kegemaran rakyat Malaysia seperti WeChat, Viu, iflix, JOOX, BIGO LIVE, Shopee dan macam-macam lagi! Jangan risau dengan isu keselamatan kerana HUAWEI AppGallery dilindungi oleh 4 lapisan keselamatan tau!

Kalau admin taknak install aplikasi terus ke dalam HUAWEI P40 Pro 5G untuk jimat storan, admin boleh guna aplikasi tanpa install dengan Quick Apps! Memang best! Lebih 1,000 aplikasi ada boleh dipilih untuk Quick Apps, jadi korang pilihlah sendiri.

Bukan itu saja, HUAWEI juga menawarkan pelbagai manfaat menarik bila jadi pengguna HUAWEI. Admin dapat 50GB storan HUAWEI Cloud untuk setahun, jadi macam-macam bahan kerja dan peribadi admin boleh simpan!

HUAWEI juga turut menawarkan akses premium untuk HUAWEI Video selama 3 bulan sepanjang tempoh PKP. Syok betul admin layan TVB, rancangan dan filem menarik yang popular di sana. Inilah ‘Me-Time’ admin!

Selain itu, HUAWEI Member Center turut membolehkan admin menebus ganjaran bernilai lebih RM2,381. Ini termasuklah Malaysia Airlines, Godiva, Samsonite, Puma dan First Premium Lounge. Banyak tu!

Kongsi skrin dengan HUAWEI Share

HUAWEI Share membolehkan korang berkongsi skrin terus dari smartphone HUAWEI Siri P40 ke HUAWEI MatePad Pro. Jadi, korang boleh akses fungsi smartphone korang terus dari skrin MatePad Pro. Hebat kan? Oleh kerana admin tiada peranti MatePad Pro, kena tambah koleksilah maknanya ni kan?

Dapatkan HUAWEI Siri P40 hari ini!

Menarikkan apa yang HUAWEI tawarkan untuk HUAWEI Siri P40? Selepas cuba menggunakan HUAWEI P40 Pro 5G selama beberapa hari, admin setuju yang smartphone ni terbaik dari segi fotografi dan connectivity. Tunggu apa lagi? Jom dapatkannya hari ini!

Admin share dengan korang sikit okay. Kalau korang dapatkan HUAWEI Siri P40 ni hari ini, korang boleh dapat pelbagai hadiah percuma mengikut model smartphone yang dibeli seperti:-

  • P40 Pro: Wireless Car SuperCharge, storan Cloud 50GB (sah untuk 12 bulan), 1 tahun waranti tambahan dan 1 bulan perlindungan skrin.
  • P40: Wireless Charging Case, storan Cloud 50GB (sah untuk 12 bulan),1 tahun waranti tambahan dan 1 bulan perlindungan skrin.

Dapatkan HUAWEI Siri P40 hari ini di kedai online HUAWEI dan terus #DudukRumah okay!

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×