berita

‘Ish, Ayah Ni Buat Terkejut Je’ – Pemuda Terkejut, Sebak Terima Mesej Dari Nombor Arwah Ibu Tapi Rupanya…

July 16th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Foto hiasan

Perkongsian seorang lelaki di laman Twitter mengundang sebak ramai apabila dia memuat naik keratan foto perbualan Whatsapp. Pengguna Twitter bernama Neroispojie terkejut apabila dia menerima mesej daripada nombor telefon arwah ibunya yang telah meninggal dunia Januari awal tahun ini.

‘Ingat mama yang hantar mesej ke’

Difahamkan, kali terakhir pemuda ini menerima mesej daripada ibunya pada Januari yang lalu, sebelum arwah ibunya dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU). Setelah beberapa bulan, alangkah terkejutnya dia apabila ‘menerima’ mesej daripada nombor arwah ibunya. Difahamkan, mesej tersebut dikirim oleh ayahnya dan perkara itu sekali gus mengundang sebak berikutan teringat akan arwah ibunya.

Berdasarkan perbualan mesej antara pemuda ini dan ayahnya, mereka saling meluahkan rasa rindu yang tidak berbelah bahagi kepada insan yang tersayang. Hampir setiap malam si ayah melihat foto-foto arwah isterinya bagi mendapatkan semangat semula.

‘Ayah dan arwah mama sentiasa ke mana-mana bersama’

Menurut perkongsian pemuda ini lagi, hubungan ikatan cinta antara arwah ibu dan ayahnya begitu akrab dan tidak boleh digambarkan dengan kata-kata. Namun, ikatan perkahwinan yang terjalin selama lebih 30 tahun antara suami isteri ini terpisah disebabkan ajal yang mengundang.

Al-Fatihah buat insan-insan tersayang yang telah pergi meninggalkan kita semua…

Sumber: Marhaen Sapot Lokal

SKIP THIS AD ×