berita

Justin Bieber Bakal Dipenjarakan?

November 7th, 2013 | by Ai
Hollywood

JustinBieberBelive5_616

Seperti yang semua tahu, nama Justin Bieber memang sukar dipisahkan dengan kontroversi dan isu-isu panas sejak dari awal kemunculannya dalam industri hiburan Hollywood.

Terbaru, sebuah portal melaporkan bekas teman lelaki Selena Gomez ini bakal berdepan hukuman penjara jika dia menjejakkan kaki ke Brazil pada masa akan datang.

Larangan itu dibuat selepas Bieber dikatakan telah menconteng dinding bangunan sebuah hotel dengan lukisan grafiti pada bulan April yang lepas.

JB

Menurut laporan tersebut, Bieber dikatakan melukis beberapa gambar dan menulis perkataan seperti ‘Beliebers 4 life’ dan ‘respect privacy’ pada dinding berkenaan.

Malangnya, pihak polis Brazil yang pergi ke lokasi kejadian selepas mendapat laporan tidak menemui Bieber kerana penyanyi itu telah meninggalkan Brazil.

Selain daripada itu, Bieber yang ditemani oleh pengawal peribadi dan kawan-kawannya turut bertindak mencederakan jurugambar-jurugambar tempatan yang cuba merakam aksinya.

Untuk pengetahuan anda, lukisan grafiti dianggap sebagai satu tindakan vandalisme di negara tersebut dan pesalah boleh dijatuhkan hukuman penjara antara tiga bulan hingga setahun lamanya.

SKIP THIS AD ×