berita

Kami Tanya En. Google Apa Barang Kami Boleh Beli Dengan RM20…Mesti Korang Tak Percaya No 6 Tu

April 5th, 2016 | by Mastura
Make-It-Senang

Safi Feature
Zaman ni semua dah senang, sebab semua yang korang nak boleh dapat di hujung jari je. Urmmm! tapi kena ada duit la baru boleh sembang kan.

Baru-baru ni kami ada sesi temu bual dengan En Google dan dia cakap kita semua mampu memiliki sesuatu yang gempak dengan nilai yang sangat rendah iaitu RM 20. Biar betul ni?

Tak percaya meh baca ni, tapi nak tanya kalau dengan duit sebanyak RM 20 biasa boleh beli apa je?

tumblr_m39txsEL6E1qi2mmg

Urmmm kejap tengah fikir

 1.Barang kemas untuk yang tersayangtumblr_no0hff9pvW1qbuqcio1_r1_500

Yess dapat juga pegang akhirnya

Mesti tak percaya kan, sebenarnya memang ada barang perhiasan wanita yang tidak sampai RM 20. Untuk kelihatan cantik menawan korang hanya perlu bijak mengenakan dengan pakaian yang dipakai sehari-hari.

Biasa wanita ni tak memilih sangat asalkan cantik dan murah. Nak pula yang blink-blink, sampai mata tu tak berkedip.

So, buat kaum adam dengan berbekalkan Rm 20 korang boleh belikan pasangan korang barang kemas dengan senang hati, sebab mampu beli kan.

 2. Cupcake untuk hari jadi pasanganTwoeggs_mistranslation

Kek cawan pun korang boleh beli dengan nilai serendah RM 20 untuk makan sendiri atau untuk majlis. So, anak-anak dara tu boleh la mula tanya En Google macam mana nak buat cupcake yang paling sedap.

Esok bila dah kahwin, boleh la buat pendapatan sampingan jadi manager cupcake. Kalau tak tau sangat korang tempah je la senang, takut nanti dapur berkecah.

3. Mini power bank 20000 mah untuk terus kekal berhubungtumblr_mi9h3krGgo1r2sokso6_250

Power bank pun dah jadi satu keperluan sekarang ni. So, korang mesti ada satu kan? Tak kisah la jenama apa pun yang penting bila dah ada benda ni jangan lupa kongsi dengan member sebelah. Jangan kedekut sangat takut nanti power bank cepat rosak.

Ada jugak sebab lain kenapa korang kena bawak power bank ni, nanti boleh la nak telefon pasangan korang tu sepuas-puasnya. Tapi jangan sampai kering idea pulak nak cakap takut esok bila dah tua masing-masing tak ada benda nak sembang.

4. Set mini figure Star Wars798768fd8b97eb15

Ini patung saya

Dengan RM 20 juga korang boleh beli figure yang epik untuk dijadikan koleksi, biasanya lelaki la yang simpan benda-denda yang epik ni kan? Sebab perempuan biasanya koleksi baju raya je yang banyak, tak gitu.

Simpan la dari sekarang, mana tau esok bila dah tua sikit, boleh bagi cucu-cucu korang main. Kalau tak pun boleh je nak jual dekat orang yang berminat, rasanya ramai je yang akan beli figure yang rare ni.

5. Baju trendy yang minimal tapi BOOM!guys

En Google cadangkan untuk ubah gaya dengan serendah RM 20. Lelaki ni lebih sesuai dengan konsep minimalis tidak terlalu sarat supaya menampakkan korang sentiasa kemas.

So, nanti orang tak terlalu fokus dengan perincian yang korang pakai sebaliknya buat orang fokus dengan keseluruhan item yang korang pakai. Ingat wanita je yang perlu jaga keterampilan?

Lelaki pun kena jaga, sebab biar la sedap mata memandang, bakal mak mertua nampak pun terus setuju. So, be alert wanita-wanita di luar sana, pesan pada pasangan korang untuk terus jaga keterampilan supaya sentiasa bersih dan suci.

6. Belanja minimum RM20 barangan Safi dan  berpeluang dapat Perodua AlzaSafi Fair 2016 Activity Banner (R2)

Atau korang boleh belanja minimum RM20 untuk produk Safi dan berpeluang memenangi hadiah utama sebuah Perodua Alza!

tumblr_nf6mo633Dj1tq4of6o1_500

Ha tak percaya kan, dengan menjaga kebersihan dan kecantikan korang tu bukan je dapat kulit dan wajah yang cantik, tapi disebabkan Safi Loves You maka korang berpeluang memenangi hadiah utama sebuah Perodua Alza.

Sekali lagi minimum belanja RM 20 je. Jadi apa tunggu lagi sayangi dan manjakan diri seterusnya korang akan diberikan ganjaran yang super duper hebat dari Safi.

Nak tau lebih lanjut macam mana nak bawa pulang Perodua Alza? Korang boleh layari Facebook Safi ni atau muat turun je borang peraduan kat sini. Sayangi Diri Dengan Safi. Jom shopping!

shopping giphy

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×