berita

Kanak-Kanak Terpaksa Jalani Banyak Pembedahan Selepas Didera Pengasuh Mabuk

November 29th, 2023 | by Hazirah
Kini Trending

Satu kejadian tragis telah berlaku apabila seorang kanak-kanak berusia dua tahun cedera parah selepas dipukul dengan kejam oleh pengasuhnya yang mabuk.

Artikel Berkaitan: Kanak-Kanak Lelaki Cedera Dirotan

Pembedahan kecemasan

Gambar sekadar hiasan

Menerusi laporan New York Post, mangsa, Giovanni Reichert telah menjalani pembedahan sejak beberapa bulan lalu selepas ibunya, Stefanie meminta rakannya, McKinley Slone Hernandez untuk mengawasi kanak-kanak itu.

Saya menerima mesej teks daripada suspek mengatakan saya perlu bergegas ke Hospital St Anthony kerana anak saya tidak bermaya selepas mandi.

Sebaik sahaja saya melihat dia dan semua 50 doktor berdiri di sekelilingnya, saya terpaksa meninggalkan bilik kerana ia adalah perkara paling teruk yang pernah saya lihat dalam hidup saya.

Menurut Stefanie, kanak-kanak itu menjalani pembedahan kecemasan untuk menghalang pendarahan otak dan sebahagian daripada tengkoraknya dikeluarkan untuk mengurangkan tekanan.

Dia telah diintubasi dan kini, mangsa berada dalam keadaan koma selepas menjalani beberapa pembedahan.

Walau bagaimanapun, ibu mangsa masih tidak jelas tentang apa yang berlaku kepada kanak-kanak itu kerana suspek tidak akan mengakui apa-apa.

Apa yang dia katakan ialah dia sedang minum, dan dia cedera dalam jagaannya.

Disebabkan itu, suspek telah ditangkap dan menghadapi tuduhan penderaan kanak-kanak jenayah.

Sumber: New York Post, Metro UK

SKIP THIS AD ×