berita

‘Kau Kondem Tapi Tak Nak Tolong’ – Zarina Anjolie ‘Sound’ Doktor

August 28th, 2018 | by faris
Isu & Kontroversi

Zarina Anjoulie merupakan antara selebriti yang lantang menyuarakan pendapatnya di laman sosial. Pelbagai isu disuarakannya di Instagram miliknya untuk meluahkan apa yang terpendam.

Terbaru, pelakon Anak Pontianak ini menyelar tindakan pakar buah pinggang, Dr. Rafidah Abdullah yang didakwa hanya tahu mengecam pengasas produk sepertinya.

Kecam semua boleh tapi apa sumbangan kepada masyarakat?

Zarina mempersoal apa yang telah dilakukan Dr Rafidah selain bertanyakan sumbangan kepada masyarakat selain menjadi doktor dan mengenakan harga melampau. Zarina juga menanyakan sama ada pakar itu membuat ceramah percuma untuk pengasas produk sepertinya untuk memajukan diri.

Dr Rafidah yang aktif memberi kesedaran mengenai bahaya produk suplemen kepada kesihatan terutamanya melibatkan produk tempatan. Ini kerana produk sedemikian diragui tahap keselamatannya untuk tubuh badan.

Doktor lupa diri sebab belajar overseas

Malahan, Zarina juga mendakwa Dr Rafidah hanya tahu mengecam namun tiada tindakan dibuat untuk menolong golongan sepertinya. Dia juga mengatakan pakar itu sudah lupa diri dan merendah-rendahkan golongan bawahan kerana belajar di luar negara.

Pergi hospital kerajaan baru RM1

Nak bagi talk majukan pekerjaan bukan kerjaya doktor

Sumber: Zarina Anjoulie, Twitter

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×