berita

[KUIZ] “Aku Takde Phone Ok Je” – Nak Tau Korang Ketagih Smartphone Atau Tak? Main Kuiz Ni

February 24th, 2020 | by Epul
Kuiz Hari Ini

Siapa percaya bila seseorang tu kata “ala, aku boleh je hidup sehari tak ada smartphone kat tangan”. Tipuuulah! Kalau ada pun, tak ramai…

Menurut kajian yang dijalankan di United Kingdom, 53%  orang akan berasa gelisah dan mengalami tekanan perasaan jika tidak dapat menggunakan smartphone. Malah, rupanya wujud istilah yang menggambarkan ketakutan hidup tanpa telefon iaitu Nomophobia.

Kebimbangan itu juga boleh dikaitkan dengan ketagihan korang terhadap smartphone yang makin berleluasa sekarang ni. Mana taknya, masuk toilet bawa phone, makan tengok phone, dah macam melekat dengan phone tu! Nak tau korang ketagih smartphone atau tak, main kuiz kat bawah ni…

Ketagih smartphone atau tidak sebenarnya?

Jangan lupa share result tahap ketagihan smartphone korang di ruangan komen okay!

Dapatkan pelan pascabayar terbaik hanya dari Celcom

Tak kiralah ketagihan korang terhadap smartphone tu tinggi mana, tapi korang tetap memerlukan sambungan internet dengan pelan pascabayar yang memuaskan untuk menyelesaikan urusan kerja dan harian. Semestinya, pelan pascabayar terbaik hanya dari Celcom!

Celcom kini memperkenalkan Celcom Mega Postpaid Plan yang memberi kebebasan untuk korang menyesuaikan pelan mengikut kegunaan masing-masing melalui pas Unlimited dan Lightning mereka. Kedua-duanya menawarkan pengalaman menggunakan internet tanpa batasan melalui rangkaian terluas di Malaysia.

5 sebab kenapa korang kena langgan Celcom Mega Postpaid Plan

1. Kuota internet yang belum habis digunakan boleh trade-in dengan pulangan tunai Boost
Untuk pengetahuan korang, Celcom adalah rangkaian pertama di Malaysia yang membolehkan korang trade-in kuota internet dengan pulangan tunai tau. Korang boleh dapat balik pulangan tunai Boost sehingga RM5 untuk 10GB kuota internet (maksimum) yang belum habis digunakan. Jadi, tiada pembaziran kuota lagi lepas ni!

2. Percuma data perantauan bila melancong ke luar negara
Bila korang langgan pelan MEGA dengan pelan Lightning XL, korang boleh dapat data perantauan percuma, panggilan dan SMS tanpa had di 12 negara terpilih

3. Ada kebebasan untuk menyesuaikan pelan ikut keperluan
Sama ada Unlimited Internet atau Lightning Speed, korang boleh pilih dan sesuaikan pelan internet mengikut keperluan korang. Kalau Unlimited Internet, ia sesuai untuk korang yang suka tengok drama atau filem online dan memuatnaik gambar atau fail saiz besar di internet. Untuk Lightning Speed pula, ia membolehkan korang stream apa saja tanpa gangguan, termasuk permainan yang memerlukan sambungan internet terpantas.

4. Banyak add-on menarik untuk meningkatkan lagi penggunaan internet korang
Terdapat banyak add-on korang boleh tambah seperti INTERNETshare™ yang membolehkan korang share kuota dengan talian tambahan. Terdapat juga Unlimited Social yang membolehkan korang melayari platform media sosial seperti Facebook dan Instagram tanpa had serta banyak lagi add-on menarik.

5. Talian tambahan
Dengan Celcom Mega Postpaid Plan, korang juga boleh tambah sehingga tiga talian tambahan untuk ahli keluarga dan orang tersayang. Mereka juga boleh nikmati diskaun 50% dari harga asal pelan dan panggilan tanpa had berserta kuota internet 15GB untuk setiap talian tambahan.

Nak lagi kuota internet?

Tak cukup lagi kuota internet yang Celcom bagi? Mereka turut memperkenalkan MEGA™ Unlimited yang menawarkan dua jenis Unlimited Mobile Internet Pass iaitu…

  1. MEGA™ Unlimited M
  2. MEGA™ Unlimited L 

Pas Unlimited L dan Unlimited M sesuai untuk korang yang nakkan kuota internet terbanyak dan tak risau ketika menonton video, bermain game, mendengar lagu dan melayari media sosial kerana ianya ternyata TANPA HAD.

Banyakkan kelebihan Celcom Mega Postpaid Plan? Tunggu apa lagi, jom bertukar kepada Celcom dengan mengunjungi cawangan Celcom berhampiran korang. Untuk maklumat lanjut mengenai Celcom Mega Postpaid Plan, layari laman web Celcom.

The following two tabs change content below.

×