berita

‘Kulit Yang Cantik Tak Kekal Selamanya’ – Altimet Tinggal Pesanan ‘Deep’ Kepada ‘Haters’

August 13th, 2019 | by Azizi Rahman
Kini Trending

Rata-rata netizen sering kali mempersoalkan sesuatu yang ada pada diri seseorang artis itu. Penyanyi rap terkenal, Altimet turut tidak lepas dari terkena kecaman netizen apabila mempunyai kulit wajah yang tidak begitu menarik.

Menerusi Instagram Altimet, dia dengan tenang menjawab segala kecaman yang mengata berkenaan kulit wajahnya. Dia bangga mempunyai raut wajah sebegitu kerana ia mampu melindungi dirinya dari perkara-perkara yang negatif dan tidak lali dalam duniawi.

Kulit aku perisai aku

View this post on Instagram

Kulit aku perisai aku. Kulit aku byk lindungi aku dari benda2 negatif. • Dari orang yang menilai orang lain hanya dari segi luaran sahaja. Tak ramai orang mcm ni dalam hidup aku. Alhamdulillah. • Kulit aku lindungkan aku dari wanita wanita yang boleh melalaikan aku. Dengan itu membuka jalan untuk yang nampak lebih dalam dan mendapat jalan masuk kedalam hati aku. • Kulit aku pernah membuat saingan2 aku memandang rendah kat aku, jadi mereka tak endahkan aku, sekaligus memberi aku ruang untuk menjadi lebih kuat & handal untuk mengatasi mereka. You know who you are. • Kulit aku membuat orang memberi nasihat kat aku supaya jangan bergantung pada rupa utk berjaya dalam bidang ni. Oleh itu aku menggantung harga diri aku pada kualiti karya aku. Ye, aku tak tampan, tapi pena aku menari atas kertas dgn lenggok yang lawa, yang tajam bila perlu, yang lembut bila kena masanya, yang lain daripada yang lain. • Kulit aku ni Allah bagi kat aku jadi aku boleh jadi aku. Dia bagi aku Kulit yang tebal, jadi tembaklah kuat mana, InsyaAllah tak lut. • Kalau awak ada Kulit mcm ni, atau rasa kecewa sebab orang lain lagi cantik, lawa, hensem dari awak, jangan risau. Ada hiahmya. Lagipun, Kulit yang mulus/cantik tak kekal selamanya. #CakapTerang #Kulit

A post shared by Altimet (@altimet) on

Benci kekurangan fizikal dijadikan bahan lawak

Inspirasi untuk jadi lebih positif

Sumber: Altimet

The following two tabs change content below.

Azizi Rahman

Content Champion at Rev Asia Berhad
Semoga dunia kembali pulih!