berita

Lady Gaga Bida 55 Barangan Mendiang Michael Jackson

December 5th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Bintang pop terkenal dunia, Lada Gaga telah membuat kejuatan dengan membeli sejumlah 55 barangan milik mendiang Michael Jackson di satu majlis lelongan yang mencecah sehingga $5 juta dan hasil lelongan akan didermakan kepada badan-badan kebajikan yang memerlukan.

Majlis lelongan ini telah diadakan di Beverly Hills, California yang mempamerkan lebih kurang 465 barangan milik mendiang Michael Jackson sepanjang kariernya, termasuklah pakaian dan prop yang telah digunakan ketika jelajah dan juga didalam muzik videonya.

Gaga turut memberitahu para peminatnya tentang koleksi barangan Michael Jackson yang dimilikinya akan disimpan dan diarkibkan.

“55 pasang barangan milik mendiang yang saya perolehi ini akan diarkibkan dan dijaga dengan rapi untuk memperingati semangat, cinta dan keberanian Michael Jackson kepada peminatnya di seluruh dunia,” ujar Lady Gaga di status Twitter miliknya.

Michael Jackson telah meninggal dunia ketika berumur 50 tahun, pada bulan Jun 2009 di Los Angeles. Punca kematiannya adalah disebabkan oleh pengambilan ‘anestetik propofol’ dan sedatif secara berlebihan.

Sumber : Reuters

SKIP THIS AD ×