berita

‘Laungkan Azan & Nyalakan Obor Api’ – Cerita Seram Nenek Dipermainkan Balan-Balan

March 15th, 2018 | by Amat
Kini Trending

Sesetengah antara kita dianugerahkan keistimewaan oleh Allah SWT untuk melihat makhluk halus. Malah, ini merupakan salah satu kelebihan yang dikurniakan dariNya. Sekiranya terbuka hijab, individu berupaya melihat makhluk halus disekeliling dengan pandangan mata kasar.

Pengguna Twitter, Aryus, berkongsi kisah seram yang dihadapi oleh keluarganya sejak dahulu lagi. Dia juga diberi keistimewaan untuk melihat makhluk halus yang berkeliaran di kawasan kediaman sejak berusia 14 tahun. Meremang bulu roma, seram…

Tahun paling sedih

Kejadian misteri bermula tahun 2009 ketika lelaki ini berusia 14 tahun. Dimana neneknya meninggal dunia akibat kebakaran yang berlaku di rumah tersebut. Disebelah malam pula, atuk kepada lelaki ini meninggal dunia pada hari yang sama.

Jangan main di rumah nenek

Adik-beradik ini dipesan oleh ibu agar tidak bermain di kawasan rumah nenek mereka. Keadaan menjadi cemas apabila pakcik saudara memanggil kuat dan segera memeluk 2 beradik ini lantas dilaungkan azan.

Mereka terlihat seekor jembalang Balan-balan berkeliaran di sekeliling rumah nenek sambil menjelirkan lidah dan bercakap bahasa Bugis.

Sekiranya nampak, jangan pandang mata

Dibiarkan balan-balan dalam rumah

Sampai sekarang nampak

Credit: Aryus

SKIP THIS AD ×