berita

Lepas Emma Maembong, Neelofa Pula Cuba Jadi Lambang Permainan Game Temple Run? Kali Ini Versi Biru!

June 17th, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-06-16 at 5.09.34 PM

Masih ingat lagi tak pada busana kuning-hitam yang digayakan oleh Emma Maembong pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) bulan lalu?

Terkedu juga kami dibuatnya apabila ramai peminat mempersendakan busana yang digayakan oleh Emma dengan menyamakan dress itu seperti lambang permainan game Temple Run. Pastinya, baju itu menjadi cerita paling hangat untuk anugerah berprestij berkenaan.

Artikel Berkaitan: Fesyen ABPBH 2013 : Busana Disamakan Dengan Temple Run, Emma Maembong Tak Kisah

Namun, makin terkejut kami apabila menerima sekeping foto pengacara cantik, Neelofa mengenakan busana yang seakan-akan sama dengan busana Temple Run Emma, tetapi kali ini dalam versi biru. Aik. Dah jadi trend pula ke?

Screen Shot 2014-06-16 at 5.10.37 PM

Temple Run versi biru?

Apabila disiasat lebih lanjut, rupanya busana itu adalah hasil rekaan pereka fesyen terkenal tanah air, Ezuwan Ismail. Followers pereka itu juga dilihat dapat mengenalpasti persamaan kedua-dua busana tersebut.

Cuma, yang menjadi persoalan kini, adakah Neelofa tidak takut untuk sekali lagi bergelar mangsa fesyen sekali lagi setelah fesyen Power Rangers Merah Jambu dan Cell Dragon Ball menjadi buah mulut orang ramai beberapa bulan yang lalu.

Hurm.. Adakah ia merupakan strategi pemasaran terbaru atau anak kelahiran Kelantan ini sebenarnya cuba mewujudkan kelainan dalam penampilan? Neelofa je yang tahu okay!

Namun, untung jadi orang cantik. Pakai apapun tetap menawan. Tak dinafikan, keanggunan Neelofa masih lagi maintain apabila mengenakan busana tersebut. Setuju tak?

P/S: Mungkin memang fesyen macam ni memang tengah in kot. Al-maklumlah, dunia fesyen sekarang memang pelik-pelik.

 

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×