berita

‘Masuk Universiti Bukan Nak Puaskan Hati Orang Lain’- Nasihat Sentap Buat Adik-Adik Yang Nak Masuk U

March 14th, 2016 | by Mastura
Kini Trending

Upu

Keputusan peperiksaan besar dah diumumkan, tapi sekarang ni mesti korang yang baru lepas dapat keputusan tu tengah sibuk nak isi UPU nak pilih bidang yang boleh menjamin masa depan korang kan.

Ramai yang tak tau dalam sistem UPU tu kadang-kadang pilihan yang kita pilih tu sebenarnya bukan apa yang kita minat tapi sebab nanti kalau habis belajar dapat gaji besar semua itu yang kita fikirkan.

Betulkan fikiran korang tu, sebab kalau tak sesuatu bakal berlaku. Macam brader kita yang sorang ni, mari baca sikit apa kata dia.

Bukan Add Math je yang susah, subjek lain kalau tak belajar pun rasa susah

Screen Shot 2016-03-14 at 11.33.38 AM

Ni siapa yang dah isi borang UPU tu mohon KEMASKINI!

Screen Shot 2016-03-14 at 11.33.58 AM

Jangan perjudikan hidup korang tau

Screen Shot 2016-03-14 at 11.34.27 AM

#abangpesan awal-awal, kalau tak korang main isi je UPU tu

Screen Shot 2016-03-14 at 11.34.41 AM

Ada betul juga kan, baik korang tengok dalam pilihan UPU tu mana yang korang rasa tak boleh nak bawa jangan memandai nak acah-acah. Nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Kami pun dulu pernah alami benda ni last-last tak boleh nak bawa subjek terus down nak tukar course. So fikirkan apa yang korang fikirkan boleh okay.

Sumber: Facebook Aliff Channel

 

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×