berita

‘Mana Istilah Saya Makan Duit Haram’ – Didakwa Perguna Asif, Penjaga Dedahkan Cerita Sebenar

September 2nd, 2019 | by Amat
Kini Trending

Siapa yang tidak kenal dengan trio Youtubers Malaysia iaitu Syahmi Sazli, Asif Suhaimi dan Yoe Parey yang memiliki pengikut lebih 1 juta. Umum sedia maklum, Asif yang menghidap mild autism diperkenalkan Syahmi Sazli dalam Drama Spontan menjadi popular dan diminati ramai.

Namun, sejak akhir-akhir ini timbul pula cerita tidak senang didengari mengenai hubungan antara pihak Asif dan Syahmi. Menerusi IG Story dipercayai dimuatnaik oleh kakak kepada Asif menjelaskan isu sebenar disebalik persengketaan gara-gara mempergunakan Asif.

Tak pernah ganggu waktu kerja

Abah whatsapp minta ambil

Ada selisih faham

Abah komen Facebook pihak sana

Cepat uruskan pasal Asif

Saya penat nak explain

Mana istilah saya tak pernah jaga keluarga?

Tak perlu ambil duit Asif pun

Maafkan kami, Syahmi

Saya jahat lagi ke?

Tolong stop komen bukan-bukan

Menerusi IG Story akaun Asif, dipercayai kenyataan yang dimuatnaik ini adalah dari kakak kepada pelakon Youtube itu disertakan penjelasan pihak penjaga Asif. Terdapat perselisihan faham antara penjaga Asif dan Syahmi Sazli berkaitan duit pembayaran. Malah, didakwa isu berkenaan mempunyai kaitan dengan ayah kepada Asif bersama pihak tersebut.

Buat masa ini, kedua-dua pihak masih belum bersua muka untuk menjernihkan persengketaan itu dan penjaga Asif memohon untuk tidak ada spekulasi yang tercetus dari mana-mana pihak.

Sumber: Asif Suhaimi

SKIP THIS AD ×