berita

Mayat Suami Hanyut Selepas Selamatkan Isteri Hamil Ditemui

January 5th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Usaha mencari seorang lelaki yang dikenali sebagai Md Rajihan Junaidi, akhirnya sudah berakhir apabila mayat mangsa ditemui lemas di Batu 18, Jalan Kluang-Mersing, semalam.

Artikel berkaitan: ‘Kereta Dijumpai Tapi Mangsa Tiada..’ – Dibawa Arus Deras, Suami Selamatkan Isteri Terkunci Dalam Kereta

Menerusi laporan Berita Harian, mayat Md Rajihan, ditemui kira-kira 15 meter dari lokasi keretanya ditemui.

Jenazah dikenalpasti oleh keluarga

Mayat kemudiannya diserahkan kepada pihak polis sebelum dirujuk ke Hospital Enche Besar Hajjah Khalsom Kluang untuk proses bedah siasat.

Menurut Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kluang, Penolong Penguasa Bomba iaitu Akob Sedek, jenazah mangsa telah berjaya dikesan oleh ahli keluarganya yang turut berada di lokasi penemuan. Tambah Akob, isteri mangsa yang mengandung enam bulan itu turut mengiringi jenazah ke hospital.

Selamatkan isteri hamil

Terdahulu, mangsa dipercayai telah bertindak meredah air sebelum kereta jenis Proton Waja yang dinaiki mereka dibawa arus banjir. Mangsa kemudian telah memecahkan cermin kereta untuk mengeluarkan isterinya, Khairunnisa Ibrahim yang terkunci di dalam kenderaan berkenaan. Difahamkan, Khairunnisa sedang sarat hamil enam bulan. Namun begitu, isteri mangsa akhirnya berjaya diselamatkan oleh orang awam sementara mangsa telah hanyut dibawa arus deras.

Sumber: Berita Harian

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×