berita

‘Memang Ujian Ini Berat Untuk Saya & Keluarga’ – Adik Sajat Mohon Semua Pihak Beri Satu Lagi Peluang

September 23rd, 2021 | by Amirul Asraf
Isu & Kontroversi

Adik kepada Nur Sajat iaitu Nur Mustika merayu kepada semua pihak agar memberi satu lagi peluang buat usahawan kosmetik tersebut untuk menebus segala kesalahan yang pernah dilakukan sebelum ini. Ujar Mustika, Sajat seorang anak yang baik dan taat kepada kedua-dua orang tua mereka.

Artikel berkaitan: Dipercayai Terima RM20k, Wan Besi Didakwa ‘Dalang’ Utama Pembolosan Sajat Ke Bangkok

Artikel berkaitan: Isu Sajat Loloskan Diri Ke Thailand Naik Kereta Api, Ini Respon KTM Berhad

Artikel berkaitan : Sangat Licik! Nur Sajat Guna Nama ‘Bella’ & Pembantu Di Malaysia Untuk Keliru Pihak Berkuasa

Artikel berkaitan : Guna Taktik Pakai Purdah, Bayar Sehingga RM20k Untuk ‘Loloskan’ Diri, Sajat Akhirnya Ditahan Di Bangkok

Harap diberi satu lagi peluang

Saya juga harap dia sempat diberi satu lagi peluang kerana sepanjang hidupnya, dia adalah seorang yang baik, anak yang patuh dan seorang yang taat. Saya minta masyarakat dan sesiapa juga yang mengikuti perkembangan Ajad untuk mendoakan kebaikan untuk dirinya seperti mana kami sekeluarga mendoakan semua. Memang ujian ini berat untuk saya dan keluarga, bagaimana perasaan kami ini hanya Allah SWT yang tahu.

Menerusi laporan Harian Metro, Mustika memberitahu bahawa mereka berdua sangat rapat dan kali terakhir mereka berjumpa antara satu sama lain pada bulan Februari yang lalu. Sebagai adik, Mustika berharap Sajat kuat dan berjaya menempuh ujian hidup ini. Tambah Mustika, dia pernah memberi teguran terhadap Sajat ketika timbulnya pelbagai kontroversi sebelum ini.

Apapun saya boleh katakan, sebagai manusia, Ajad seorang yang baik, bertanggungjawab dan sangat suka membantu orang. Saya sendiri pun tak mampu buat seperti mana dia. Sebab itu saya harap orang ramai tidak hanya menghukum atau melabel dia teruk dan sebagainya, sebaliknya beri dia dorongan dan semoga semua kesilapan sempat diperbetulkan.

Dapat tahu menerusi laporan media

Disoal mengenai kisah Nur Sajat yang ditahan di Thailand, Mustika berkata mereka hanya mengetahui berita tersebut menerusi laporan media pada hari Isnin yang lalu. Jelasnya, mereka sekeluarga tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan namun mempersoalkan kesahihan perkara itu.

Sebelum ini bila dia ditahan, ada bukti gambar dan video, jadi mana buktinya? Saya juga menerima terlalu banyak pertanyaan mengenai keadaan dia namun saya tidak boleh komen kerana saya tidak tahu. Sebagai adik, saya hanya mampu doakan dia. Sama ada dia balik (ke Malaysia) atau tak, saya sendiri tak tahu.

Terdahulu, misteri ‘kehilangan’ usahawan Nur Sajat telah terjawab apabila dia dilaporkan sudah ditahan oleh pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu hasil maklumat pihak berkuasa Malaysia.

Sumber: Harian Metro

SKIP THIS AD ×