berita

‘Mungkin Kinah Terlepas Pandang Tentang Hal Ini’ – Pengarah Drama Nur ‘Bidas’ Kenyataan Sharifah Sakinah

July 10th, 2019 | by Amat
Kini Trending

Pengarah dan penerbit Drama Nur, Shahrulezad Mohameddin antara pengarah yang selalu memberi pendapat peribadinya mengenai dunia seni di media sosial. Malah, dia turut berkongsi kepada umum tentang pengalaman yang pernah dilalui sepanjang terlibat dalam bidang penerbitan drama tempatan.

Malah, kenyataan yang dikeluarkan pelakon Sharifah Sakinah tempoh hari berhubung kekecewaannya terhadap stesen TV minta promosi drama atau filem secara percuma di media sosial turut mendapat perhatian pengarah ini. Shahrulezad turut mempunyai pendapat tersendiri dan menganggap situasi sedemikian adalah win-win situation.

Apa salahnya kalau artis membantu

Kalau tanya abam. Apa salahnya kalau artis membantu sama mempromosi hasil lakonannya secara percuma. Artis yang ada follower yang ramai kena ingat tanpa TV mungkin anda tidak akan sepopular sekarang. Jangan pandang kat mana anda berada sekarang, cuba anda throwback zaman masa anda takder saper yang kenal dan tengah terkial kial mencari peluang berlakon di stesyen.

It’s consider a win win situation


So, jasa TV terhadap kejayaan anda mengumpul follower atau popularity tidak wajar dipandang remeh. Artis bukan lahir jer dalam industri terus dengan popularity yang mencanak. TV juga melainkan peranan dalam kejayaan karier anda sekarang. Kalau drama lakonan anda tinggi ratingnya hasil promosi percuma yang anda lakukan siapa yang untung kalau bukan artis tu sendiri. Follower juga makin bertambah begitu juga dengan peluang berlakon yang semakin mewah sebab anda tak berkira. So it’s consider a win win situation sebenarnya.

Ini sekadar pendapat abam je

Ini sekadar pendapat abam jer lah. Mungkin Kinah terlepas pandang tentang hal ni rasa abam. Sama situasinya bila ada artis baru yang bertemu dgn abam, merayu-rayu diberi peluang berlakon sebab dia tahu peluang tu sangat penting untuk dia. Tup tup bila dah diberi peluang. Nama dah ada. Follower dah makin mencanak. Bila production abam approach dia balik first perkataan yang keluar dari mulut dia ialah oh rate saya sekian sekian ribu. Take it or leave it. Manakala masa kau mula mula nak berlakon dulu. Wardrobe kau pun kau pinjam dengan aku sebab tak der budget nak beli baju. Haaaa… Ko ghaser? Apa abam nak buat dengan artis lupa diri macam ni? Hehehehe…

Sumber: Budak Ijat

SKIP THIS AD ×