berita

Nak Kulit Lebih Cerah & Lembap? Jom Ikut 4 Rutin Penjagaan Diri Yang Ramai Orang Tak Tahu

October 31st, 2018 | by Epul
Kini Trending

Admin percaya ramai di antara korang masih belum puas hati dengan tona kulit masing-masing kan? Hari demi hari korang sibuk mencuba pelbagai jenis produk dari kebanyakan jenama di pasaran untuk dapatkan keputusan seperti yang diidamkan…

Tapi hasilnya? Belum nampak walaupun selepas berbotol-botol penggunaan, kan? Sebenarnya, pemilihan produk bersesuaian mempengaruhi keberkesanan dan tindak balas terhadap kulit. Selain itu, tips semulajadi juga boleh diamalkan untuk kesan lebih sempurna!

Kali ni, admin nak share beberapa produk terbaik di pasaran dan tips memutihkan kulit secara semulajadi yang korang boleh amalkan kat rumah…

1. Manfaatkan kebaikan Vaseline Petroleum Jelly, memang pelbagai guna!

Oh, Vaseline Petroleum Jelly ni tak payah diperkenalkan lagi. Semua orang tahu ia mampu menghilangkan kesan hitam di bawah siku, menjadikan gincu di bibir lebih tahan lama, menghilangkan kesan solekan di mata malah selamat digunakan pada bayi!

Mana taknya, sudah berada di pasaran lebih 140 tahun dan mengandungi 100% jeli petroleum, Vaseline Petroleum Jelly berkesan untuk memerangkap kelembapan bagi melindungi kulit dan memperbaiki keadaan kulit yang rosak.

Sapu Vaseline Petroleum Jelly sebelum tidur bagi memberikan ruang kepada kulit untuk pulih secara sendiri. Bangun pagi dengan kulit lebih segar!

2. Cuba guna air beras… Tak percaya?

Ramai tau beras atau nasi adalah makanan ruji kita, tapi berapa ramai yang tau air beras boleh digunakan untuk memutihkan kulit secara semulajadi? Haa, tak tau lah tu!

Rendam badan menggunakan air beras selama 15 minit sehari dan lakukannya dua kali sehari; korang boleh nampak kulit lebih putih dalam masa beberapa minggu! Lepas ni, jangan buang terus air beras. Gunakan ia sebagai salah satu cara memutihkan kulit okay!

3. Selama ni korang makan, kali ni kita guna buah tomato untuk cerahkan kulit…

Semua orang tau buah tomato baik untuk kulit. Tapi, selain dimakan, ia juga boleh dijadikan bahan semulajadi untuk memutihkan kulit dari luar! Macam mana tu?

Apa yang korang perlu lakukan adalah ratakan air suam ke seluruh bahagian kulit dan potong buah tomato kepada separuh atau 2 bahagian. Ambil tomato yang telah dipotong, cicahkan dengan gula kemudian gosokkan ke permukaan kulit, biarkannya selama 5-10 minit.

Sebiji tomato boleh digunakan sebanyak 2 kali, jadi lakukannya sekali pada waktu pagi dan sekali lagi pada waktu malam. Bukan saja mencerahkan kulit, ada 11 lagi keajaiban tomato yang orang orang tak tahu tau!

4. Kalau korang tak tau, kolagen adalah bahan paling ‘power‘ untuk cerahkan kulit

Selain produk yang dijual di pasaran, jangan tak tau sebenarnya kolagen adalah bahan paling ‘power‘ untuk cerahkan kulit. Walaupun banyak produk mengandungi kolagen dijual di pasaran, sebenarnya kolagen boleh didapati dalam bahan semulajadi je!

Malah, bahan semulajadi tu sebenarnya korang makan hari-hari… Kolagen boleh didapati dalam ikan, sayuran merah, hijau gelap dan oren seperti cili serta lobak. Selain itu, dalam buah beri, kacang soya, buah citrus, protein seperti telur, bawang putih dan tiram pun ada kolagen.

Jadi, amalkan makanan-makanan di atas untuk dapatkan kolagen secara semulajadi okay!

Memperkenalkan produk baru dari Vaseline yang bagus untuk kulit bawah lengan

Selain bahagian kulit yang kelihatan, kulit bawah lengan juga perlu dijaga! Kalau ada antara korang malu dengan tona kulit gelap dan merekah di bawah lengan, Vaseline kini memperkenalkan Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening.

Dilancarkan di Thailand baru-baru ini dan mendapat sambutan hangat dari penduduk di sana, Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening mengandungi Collagen Booster dan Vitamin B3.

Ia dibuktikan secara klinikal mampu memulihkan sehingga 20 lapisan kulit bawah lengan bagi memberikan kulit bawah lengan lebih putih seperti yang diidamkan!

Katakan selamat tinggal pada deodoran lama korang yang melekit dan susah nak dibawa ke mana-mana tu… Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening confirm menukar rejim penjagaan diri kepada lebih mudah!

Tak percaya? Tengok video bawah ni…

Formula hebat yang digunakan Vaseline dalam pembuatan Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening ini membolehkan ia memutihkan kulit bawah lengan sejak penggunaan pertama, menyerap dan kering secara pantas, tidak melekit serta melindungi kulit daripada bau tidak menyenangkan sehingga 48 jam!

Boleh didapati dalam bentuk tiub, Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening mudah dibawa ke mana-mana kerana saiznya yang kecil. Nak kulit bawah lengan lebih putih? Jom dapatkan Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening secara atas talian sekarang, klik SINI

Jom kami ajar macam mana nak pakai Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening ni…

Siapa suka tenyeh losyen banyak-banyak tu, salah tau! Sebenarnya sapu sikit je dah cukup! Lagi-lagi bila pakai Vaseline deodorant dry serum Ultra whitening, picit dalam saiz sebutir kacang pun memadai. Lepas tu ratakan di kulit bawah lengan. Sekarang, korang dah ready nak keluar!

Vaseline tengah buat promosi kat Guardian, dapat hadiah percuma!

Buat korang yang belum tahu, Vaseline tengah buat promosi kat Guardian sekarang ni tau! Siapa yang beli produk Vaseline berjumlah RM30 dan ke atas, korang layak dapat Jute Bag & Hallmark Towel secara PERCUMA!

Jom ke mana-mana cawangan Guardian berdekatan dan shopping sebanyak RM30 untuk dapatkan Jute Bag secara PERCUMA. Tapi, kalau korang nak Hallmark Towel, ia hanya boleh didapati di cawangan…

Mudah je kan rutin penjagaan diri yang kami ajar kali ni? Jom amalkan!

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×