berita

Netizen Kecoh Di Twitter Dakwa Artis Popular ‘Tayang’ Gambar Kemaluan

April 21st, 2018 | by faris
Isu & Kontroversi

Malam semalam heboh di media sosial apabila akaun Instagram pelakon kacak Zul Ariffin didakwa memuatnaik gambar kemaluan lelaki menerusi pos IG story. Gambar itu kemudiannya dipadamkan dalam masa 2 minit namun screenshot itu tetap tersebar di Twitter.

Keadaan itu menimbulkan tanda tanya dan rasa ingin tahu netizen membuak-buak untuk melihat gambar dimaksudkan berkemungkinan bagi memastikan kesahihannya.

Selalu dengar man are trash

Seorang netizen kesal dengan ‘keterujaan’ segelintir gadis di Twitter sehingga meminta-minta dan mencari gambar itu semata-mata untuk melihatnya. Tambahnya sebelum ini jika lelaki berbuat perkara sama akan dilabel sampah dan kali ini label itu patut diberi kepada kaum itu.

Respon netizen

Kenyataan itu dipersetujui oleh pengguna lain yang turut berkongsi pandangan sama mengenai gadis sedemikian. Malahan, jika perkara sebegitu dianggap satu gurauan atau lawak sahaja jika membabitkan pihak perempuan namun diambil serius sekiranya golongan lelaki melakukannya.

Rosak habis akhlak perempuan Melayu

Kenyataan kelab peminat Zul Ariffin

Sementara itu kelab peminat Zul, Zul Ariffin Fan Club membuat kenyataan di Instagram mengatakan telefon pelakon berkenaan digodam dan pos berkenaan telah dipadamkan manakala segalanya berjalan lancar. Pihaknya meminta maaf jika telah menyinggung mana-mana pihak. Zul sendiri akan mengambil tindakan jika kejadian sama berulang.

Sumber: Kapalalutut, Zul Ariffin FC

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×