berita

Pelik Kenapa JDT Kalah Kepada Perak, Dato Vida Dikecam Netizen Gara-Gara Video Ini

August 1st, 2016 | by Ai
Kini Trending

vida1

Perlawanan bola sepak antara pasukan Perak dan JDT baru-baru ini telah menyaksikan JDT tewas 0-3 kepada Perak. Ramai yang memberi respon positif, dan tak kurang juga yang memberi kata negatif. Adat perlawanan, biasalah ada kalah dan menang. JDT tidak menjadikan kekalahan di Perak sebagai suatu alasan, bahkan TMJ juga dilihat bersikap matang dalam isu ini.

Kali ini, timbul isu video Dato’ Seri Vida bergurau mengenai kekalahan JDT di Perak. Mungkin niatnya untuk bergurau biasa, namun video yang dimuatnaik di Instagram beliau semalam telah mencetuskan kehangatan respon dalam kalangan netizen. Ramai yang memuji dan menyindir penyokong JDT, tak kurang jugak yang menempelak Ratu Kosmetik Malaysia ini tentang perbuatan ‘gurau’ yang dianggap keterlaluan.

Cer citer…cer citer…

Cer citer.. Mcm Perak bole kalahkan JDT.. 3 0? ? Tak de maksud per per.. Cuma agak terkejut.. Mmm.. Tempat saya berdagang di Ipoh..

A video posted by Dato Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on

Dato’ Seri Vida mungkin sebenarnya berniat untuk bergurau mengenai kekalahan JDT di Perak sementara pasukan Kelantan pula berjaya meraih 1-0 menentang Kuala Lumpur. Ini video yang dimuatnaik oleh beliau di laman Instagram rasminya.

Komen netizen mengenai isu video beliau

Screen Shot 2016-08-01 at 4.49.07 PM

Screen Shot 2016-08-01 at 4.49.40 PM

Screen Shot 2016-08-01 at 4.50.16 PM

Screen Shot 2016-08-01 at 4.50.41 PM

Ramai jugak yang memberi komen balas sama ada menyokong mahupun menyelar video yang dibuat oleh Dato’ Seri Vida ni. Iyalah, JDT dah menang banyak piala bola sepak. Sekali-sekala kecundang tu adat permainanlah.

Sumber: Instagram Dato Seri Vida

SKIP THIS AD ×