berita

Persekitaran & Udara Bersih Boleh Cegah Wabak? Ketahui Bagaimana Penulenan Udara Boleh Membantu!

April 13th, 2020 | by Mastura
Kesihatan & Hidup Aktif

Aduh PKP lanjut lagi. Aku dah rasa tak bernafas duduk dalam rumah ni!

Pelanjutan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diumumkan oleh Perdana Menteri bererti pertambahan lagi 14 hari rakyat Malaysia harus berada di rumah bagi membantu mendatarkan lekuk jangkitan Covid-19 di Malaysia.

Namun, timbul pula masalah baru bila kawasan rumah tiada pengudaraan yang baik dan menyebabkan penghuni mudah dijangkiti penyakit. Lebih membimbangkan jika terdapat haiwan peliharaan dan anak yang masih kecil. Jadi, macam nak bersihkan udara dalam rumah waktu macam ni?

Menapis & membersih udara dengan Coway Lombok II

Kredit: Kedai Mega

Kami faham bukan mudah nak berada dalam persekitaran terkurung dalam tempoh masa yang lama. Nak keluar rumah tanpa sebab pun tak boleh lagikan pula nak mengambil udara segar di taman.

Jangan risau kerana Coway Lombok II penyelesaian kepada masalah pengudaraan kat rumah korang. Korang yang tinggal di apartment dan kawasan yang padat dengan penduduk mesti ada masalah pengudaraan. Ni kami share macam mana penulenan udara Coway Lombok II boleh membantu korang!

Sistem plasma RBD dan penapis pemangkin antibakteria

Kredit: Tenku butang

Coway Lombok II dicipta oleh penyelidik Coway sendiri. Ia dilengkapi dengan sistem penapisan plasma resistive barrier discharge (RBD) yang membantu meningkatkan kuasa pengoksidaan dan sterilisasi. Ia juga memberikan keupayaan untuk menguraikan gas berbahaya seperti sebatian organik (VOC) dan formaldehid, kuman dan virus di persekitaran korang.

Membantu pengudaraan dengan ciri terkini

Kredit: Coway

Korang pasti tertanya bagaimana penapis udara Coway Lombok II membantu pengudaraan rumah? Jawapannya terletak pada ciri dan teknologi yang digunakan.

Udara yang melalui penapis udara akan dijana dengan cluster ion negatif bagi menghapuskan oksigen aktif dan elektrik statik. Kemudian, udara ditapis dengan AC deodorising filter bagi meningkatkan kualiti udara dengan menghilangkan bau rokok, zarah asap, dan bau busuk lain dalam beberapa minit.

Sistem pembersihan beriramanya pula dilengkapi dengan kipas berkuasa turbo bagi meningkatkan kadar pengaliran udara dan memastikan korang mendapat udara segar seperti berada disekeliling alam semula jadi. Korang juga boleh mengukur kualiti udara di rumah melalui penunjuk kualiti udara paparan LED dengan empat warna yang berbeza.

Dilengkapi penapis HEPA

Kredit: Coway

Dengan penapis yang dilengkapi high efficiency particulate air, ia berfungsi untuk memerangkap zarah seperti bakteria dan virus di udara. Coway Lombok II sangat sesuai digunakan pada persekitaran yang mempunyai ruang tertutup dan berhawa dingin bagi meneutralkan kembali udara.

6 langkah penapisan yang maju

Pre-filter – Menyedut habuk, rambut manusia, bulu haiwan peliharaan
Legionella Filter – Menyingkirkan Legionella, Staphylococcus, Aureus dan bakteria lain.
HEPA Filter – Menghapuskan asap rokok, habuk mikro, bakteria, virus dan kuman.
RBD Plasma Filter – Menyingkirkan kulat dan kuman seperti E.Coli.
Catalyst Filter –  Menghapuskan gas berbahaya.
Advanced Deodorisation Filter – Menghilangkan bau busuk, rokok dan pencemaran udara yang lain.

Dapatkan Coway Lombok II untuk udara segar di kediaman & buat yang tersayang!

Tak perlu fikir lama untuk pasang penulenan udara Coway Lombok II dekat rumah korang, sebab Coway ada sediakan 2 cara pembayaran iaitu secara sewaan bulanan (RM104) atau belian sekaligus. 

Bayar RM 94 sebulan dan nikmati servis penyelenggaraan percuma selama 5 tahun!

Ada berita baik kami nak kongsi dengan korang! Mulai dari 26 Mac sehingga 23 Jun 2020, korang boleh dapatkan penjimatan sehingga RM800 dengan menikmati harga promosi istimewa bagi pilihan sewaan bulanan serendah RM94 sebulan dan korang masih boleh menikmati perkhidmatan penyelenggaraan percuma selama 5 tahun. Memang berbaloilah!

Servis perkhidmatan yang disediakan:

Langkah 1: Pembersihan pra-penapis

Langkah 2: Pertukaran penapis berkala

Langkah 3: Memeriksa pengesanan pencemaran

Langkah 4: Pembersihan bahagian luar

Tak salah jika kami katakan Coway Lombok II merupakan pelaburan terbaik yang korang boleh lakukan pada musim wabak Covid-19. Lebih-lebih lagi kalau korang ada anak kecil atau membela haiwan peliharaan di rumah kerana Coway Lombok II membantu memastikan udara kekal bersih dan dapat mengelakkan jangkitan penyakit berjangkit.

Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Coway Lombok II atau produk keluaran Coway yang lain korang boleh klik kat SINI untuk terus ke laman sesawang Coway.